Muhikon kämppä Miehikkälässä kuntoon — Kunnostuksella saadaan eräkämpälle reilusti lisää käyttövuosia.

Miehikkälä rahoittaa kunnostusta 10 000 eurolla.

Muhikon kämppä Miehikkälässä kuntoon — Kunnostuksella saadaan eräkämpälle reilusti lisää käyttövuosia.

Miehikkälän kunta osallistuu Salpapolun varrella Miehikkälässä sijaitsevan Muhikon kämpän kunnostukseen. Kunta on luovuttanut noin kuusi kilometriä Miehikkälän kuntakeskuksesta pohjoisen sijaitsevan Muhikon kämpän Kymenlaakson virkistysalueyhdistykselle, joka hoitaa käytännössä myös kämpän kunnostusprojektin.

Miehikkälän kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle, että kämpän kunnostukseen myönnetään 10 000 euron lisämääräraha. Kaikkiaan kunnostuksen on arvioitu maksavan 25 000 euroa, josta 15 000 euroa haetaan Manner-Suomen Maaseudun Kehittämisrahastolta hanketukena.

Rakennus muun muassa korjataan rungoltaan, tupa kunnostetaan ja laajennetaan sekä sen lattiat uusitaan. Tavoitteena on saada majoitustilat viidelle hengelle.

Myös saunan lattia kunnostetaan ja saunan harmaavesien käsittely järjestetään toimivaksi. Tiloihin asennetaan myös aurinkosähköt ja led-valot. Kämpän katto uusittiin jo viime vuonna.

Kunnostustoimilla on arvioitu jatkettavan kämpän käyttöikää 15-20 vuotta. Ilman kunnostuksia kämpästä jouduttaisiin luopumaan muutaman vuoden kuluessa.

Muhikon kämppä on vuokrattavissa lyhytaikaista käyttöä tai yöpymistä varten Kymenlaakson virkistysalueyhdistykseltä.