Haminan entisestä uimahallista yksi tarjous — vielä ei kerrota millainen

Haminan uimahalli ei ole häävissä kunnossa, mutta siitä on kuitenkin saatu ostotarjous.
Haminan uimahalli ei ole häävissä kunnossa, mutta siitä on kuitenkin saatu ostotarjous.

Haminan entisen uimahallin tilojen hallintaa oikeuttavista osakkeista saatiin viime perjantaina päättyneeseen määräaikaan mennessä yksi tarjous. Haminan kaupunkikehitysjohtaja Matti Filppu sanoo, ettei ole vielä tutustunut tarjoukseen tarkemmin eikä siksi halua kommentoida sitä.

Entinen uimahalli sijaitsee Satamakadulla ja on osa asunto-osakeyhtiötä. Kyseisen yhtiön yhtiöjärjestyksen mukaan kaupunki omistaa yhtiön osakkeista 49 prosenttia, mutta vastaa osakeyhtiön kuluista 58 prosenttia. Lisäksi yhtiöjärjestyksessä on erinäisiä määräyksiä uimahalliosan korjaus- ja muiden kulujen jakautumisesta.

Vastike 9 000 euroa

Kaupunki maksaa parhaillaan uimahallin 780 neliön tiloista noin 9 000 euron kuukausittaista vastiketta. Kaupungin vastikeosuutta kasvattaa muun muassa jokunen vuosi sitten asuntoyhtiön teettämä miljoonan euron putkiremontti, josta kaupungin maksuosuudeksi tuli reilut 0,5 miljoonaa euroa. Remontti ei koskenut uimahalliosaa.

Haminan kaupunki on luvannut osakkeiden myynti-ilmoituksessa osallistua uimahallitilojen mahdollisen uuden omistajan kanssa niiden käyttötarkoituksen ideointiin erikseen sovittavalla tavalla.

Uimahallitilat muodostuvat kahdesta altaasta, pesuhuone- sauna- ja pukeutumistiloista sekä teknisistä tiloista. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1969.

Juttua muokattu klo 15.24, muutettu Rautatienkatu Satamakaduksi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet