Pienoisrautateitä ja liikenteen historiaa Merikeskus Vellamossa

Liikennevirasto

Liikenneviraston rakennuttamat dioraamat esittelevät maa- ja vesiliikenteen kehitystä Suomessa. Kuvassa tilanne vuonna 1967.
Liikenneviraston rakennuttamat dioraamat esittelevät maa- ja vesiliikenteen kehitystä Suomessa. Kuvassa tilanne vuonna 1967.

Merikeskus Vellamossa avautuu tällä viikolla kaksi uutta pop up -näyttelyä, joiden teemana on liikenne.

Suomen merimuseo ja Liikennevirasto ovat tuoneet Vellamon venehalliin kolmiulotteisia maisemamalleja, jotka kuvastavat maa- ja vesiliikenteen kehitystä itsenäisyyden ajan Suomessa. Liikennemaisema Suomessa 100 vuotta -näyttelyn dioraamoihin on kuvattu sama kuvitteellinen suomalainen paikkakunta vuosina 1917, 1967 ja 2017.

— Maisemamalleissa on myös pienoisrautateitä, joissa on liikkuvia junia, näyttelyamanuenssi Erik Tirkkonen Suomen merimuseosta kertoo.

Liikenneviraston kiertävä Suomi 100 -juhlanäyttely on esillä venehallissa 17. heinäkuuta asti.

Vellamon museovenelaiturilla esitellään perjantaista 14.7. lähtien Suomen purjelaivasäätiön toimintaa sanoin ja kuvin. Vuonna 1973 perustetun purjelaivasäätiön päätarkoituksena on merellinen nuorisotyö.

Säätiön lippulaiva kuunari Helena purjehtii pääosin Itämeren alueella ja Swan 65 S/Y Vahine isommilla vesillä aina Karibiaa myöten. Kuunari Helenaan voi tutustua Kotkan Kantasatamassa The Tall Ships Races -tapahtuman aikana torstaista sunnuntaihin.

Tämän viikon ajan näyttely on esillä museojäänmurtaja Tarmon sisäänkäynnin luona. Meripäivien jälkeen maksuton näyttely sijoitetaan museovenelaiturille, jossa se on nähtävissä ympäri vuorokauden 3.9. saakka.

— Näyttelyyn tutustua vaikka ohikulkumatkalla, Tirkkonen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.