Ekamin opetusohjelmaan ensi vuonna turvallisuusalan perustutkinto

Etelä-Kymen ammattiopistossa alkaa ensi vuoden syksyllä koulutus, joka tähtää turvallisuusalan perustutkintoon. Se tulee antamaan alalle laajemmat valmiudet kuin Ekamin tarjontaan monen vuoden ajan kuulunut vartijan ammattitutkinto.

Kotka-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä jätti koulutuksen järjestämisluvan muutoshakemuksen opetus- ja kulttuuriministeriöön jo viime vuoden keväällä. Mittavan ammattikoulutusreformin takia ministeriö lykkäsi lupien käsittelyä isommalle kierrokselle.

— On hienoa, että lupa saatiin. Turvallisuusalan perustutkinnon opiskelu alkaa syksyllä 2018 ja se keskitetään Haminan kampukselle. Yhteishaussa opiskelupaikat ovat ensi keväänä. Tavoitteena on aloitus 22:lla opiskelijalla. Tarjonnassamme pysyy myös vartijan ammattitutkinto, sanoo rehtori Sami Tikkanen.

Eteläisessä Kymenlaaksossa on Tikkasen mukaan vireillä runsaasti investointeja, jotka tulevat lisäämään turvallisuusalan ammatteja ja työvoiman tarvetta. Ne liittyvät matkailuun ja kaupan alaan sekä teollisuuteen.

Veikko Mäenpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.