Sara Nöjd kirjoitti kahdeksan laudaturia

Karhulan lukiossa opiskeleva Sara Nöjd kirjoitti ylioppilaskirjoituksissa huikeat kahdeksan laudaturia. Samaan ylsi Suomessa tänä keväänä vain viisi muuta opiskelijaa.

Nöjd sai tiedon lukion rehtorilta kesken pääsykoereissun. Karhulan lukio ei saanut tänään kirjoitusten virallisia tuloksia lainkaan ylioppilastutkintolautakunnassa tapahtuneen virheen takia.

— Olin kyllä positiivisesti yllättynyt. Itse olin ajatellut mennä vasta huomenna hakemaan tuloksia. Onhan tässä sukulaisia soitellut ja onnitellut.

Nöjd ehti kirjoittaa jo viime syksynä espanjan, ruotsin ja historian. Keväällä hän viimeisteli urakan kirjoittamalla äidinkielen, englannin, saksan, yhteiskuntaopin ja biologian. Kaikki lähtivät jo koululta laudatureina.

— Mutta kyllä minulle sanottiin, että ei ole varmuutta, tulevatko ne sellaisina myös takaisin.

Kielet olivat Nöjdin koeurakassa helpoimpia. Eniten hän luki historiaa ja biologiaa.

— Kyllä kaikkiin piti toki valmistautua. Mutta kieliä stressasin vähiten.

Nöjd osallistui tänään biologian pääsykokeisiin Helsingin yliopistossa. Se on hänen ensisijainen toiveensa tulevaksi opiskelupaikaksi.

— Hain myös Turkuun opiskelemaan biologiaa ja sekä Turkuun että Helsinkiin valtiotieteelliseen.

Tulevaisuudessa kiinnostaisi tutkijan ura, joka voisi viedä kielitaitoisen naisen myös ulkomaille.

— Hyvin pitkään olin lähdössä ensisijaisena valtiotieteelliseen, ura diplomaattina kiinnosti. Ja kiinnostaa toki edelleen, mutta biologia meni nyt ykkössijalle.

Parin viikon päästä vietetään ylioppilasjuhlia. Nöjd aikoo viettää ne perinteiseen tapaan perheen ja suvun parissa.

— Ihan tavalliset juhlat, ei mitään ihmeellistä, hän summaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.