Risteilyalukset poistuivat Mussalon satamasta — seuraava kohde Pietari

Ilmakuvauspalvelu Jarno Koivula

Loistoristeilijä AIDAmar kuvattiin tänä aamuna Kaunissaaren lähistöllä ennen Mussaloon saapumista.
Loistoristeilijä AIDAmar kuvattiin tänä aamuna Kaunissaaren lähistöllä ennen Mussaloon saapumista.

Kotkaan aamulla saapuneet m/s Costa Mediterranea ja m/s AIDAmar ovat jatkaneet matkaansa Mussalon satamasta kohti Pietaria.

Costa Mediterranea liikahti satamasta klo 18, ja AIDAmar lähti liikkeelle hieman yli puoli tuntia myöhemmin. Yli 250 metriä pitkät ja yli 30 metriä leveät alukset saapuivat Kotkaan aamulla klo 8, ja nyt niiden on aika jatkaa kohti seuraavaa kohdetta, joka on Pietari.

Laivat toivat Kotkaan tänään tilapäisesti tuhansia matkailijoita ja kaikkiaan yli 1500 hengen miehistön. Costa Mediterranea saapui Kotkaan Tukholmasta ja AIDAmar Warnemündestä Saksasta.

Molemmat ovat maailman suurimman risteilyvarustamon Carnival Corporationin aluksia. Mediterranea risteilee kesän Itämerellä, ja sen voi nähdä Kotkassa uudestaan jo ensi maanantaina.

Laivojen liikkeitä voi seurata Kymen Sanomien laivakartasta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.