Kotkan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa uskottiin Suomen valoisaan tulevaisuuteen

Juhlavieraiden mielestä Suomen valtteja ovat teknologiaosaaminen ja suomalainen sisu.

Linda Varoma

Sopraano Emilia Vesalainen-Pellas esiintyi Kotkan kaupungin juhlassa Karhuvuoressa.
Sopraano Emilia Vesalainen-Pellas esiintyi Kotkan kaupungin juhlassa Karhuvuoressa.

Mari Almgren saapui Kotkan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaan Karhuvuoren urheilutalolle yhdessä isänsä Esko Almgrenin kanssa. Mieli oli positiivinen.

— Suomen tulevaisuus on valoisa. Meidät on nyt tunnistettu ja tunnustettu niin hyvin maailmalla. Osaamme tuoda maatamme esiin menestyksekkäästi. Toki tulevaisuudessakin maassamme on niitä ihmisiä, joilla menee paremmin, mutta osamme myös pitää huolta niistä, joilla ei mene niin hyvin, visioi Mari Almgren.

Sisulla mennään

Kaupungin juhlassa esiintynyt Sirpa Wennerstrand uskoo hänkin Suomen tulevaisuuteen.

— Ajattelen positiivisesti. Tulevaisuus näyttää hyvältä, paitsi jos hylkäämme Jumalan. Sisu on siellä ja sillä mennään. Maailmalla valttejamme ovat teknologiaosaaminen, matkailu ja puhdas luonto.

Joonas Kyllönen uskoo hänkin teknologian vievän Suomea maailmankartalle.

— Toivoisin ainakin, että tekniikan alalla menee hyvin ja menestymme kansainvälisessä vertailussa. Toivottavasti pärjäämme myös urheilussa.

Linda Varoma

Joonas Kyllönen toivoo Suomelle menestystä myös urheilussa.

Suomi selviää kaikesta

Kaupungin tervehdyksen juhlaan tuonut kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marika Kirjavainen totesi puheessaan, että Suomen kansa on käynyt läpi vaikeita asioita ja selvinnyt kaikesta.

— Ja tulemme selviämään jatkossakin. Juhlimme itsenäisyyttä perinteisin menoin, ehkä jonakin päivänä olemme edenneet siihen, että juhlimme itsenäisyyttämme myös tanssimalla ja laulamalla.Linda Varoma

Marika Kirjavainen toi Kotkan kaupungin tervehdyksen Karhuvuoren urheilutalolla järjestettyyn juhlaan.