Kymenlaakson keskussairaala nähdään Elossa 24h -sarjan seuraavalla kaudella — Sairaaloiden arjesta kertovaa ohjelmaa kuvattiin Kotkassa muun muassa leikkaussalissa ja synnytyksissä

Neljännen kauden jaksot esitetään tammikuussa Ylen TV1:llä.

Kymsote

Elossa 24h -sarjaa kuvattiin muun muassa Koksin leikkaussalissa.
Elossa 24h -sarjaa kuvattiin muun muassa Koksin leikkaussalissa.

Kymenlaakson keskussairaala on mukana Elossa 24h -sarjan seuraavalla tuotantokaudella. Ylen ohjelmassa kerrotaan tosielämän inhimillisiä tarinoita sairaalamaailmasta yhden vuorokauden ajalta.

Kymsoten viestintäjohtajan Anni Björklundin mukaan kolme kuvausryhmää pyöri keskiviikkona Koksissa Kotkassa tallentamassa sairaalan arkea. Kuvaukset alkoivat aamulla ja jatkuivat 12 tuntia eri puolilla sairaalaa.

— Kuvauksia tehtiin muun muassa synnytyksissä ja kirurgian sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen puolella. Mukana on esimerkiksi korvaushoitoon liittyvää juttua.

Björklund ei saa kertoa sen tarkemmin, millaisia tarinoita Koksissa syntyi päivän aikana. Eikä hän edes tiedä, mitä kaikkea kuvauksista päätyy lopulliseen ohjelmaan.

— Odotan mielenkiinnolla. Tiedossa on varmasti koskettavia ja iloisia tarinoita, koska synnytykset ovat aivan omanlaisiaan iloisia hetkiä.

Sarjan seuraava, neljäs tuotantokausi nähdään Ylen TV1:ssä tammikuussa.

Kaikille oli jäänyt kuvauksista hyvä mieli. — Anni Björklund

Sarja on ammattilaisten
näkökulmasta hyvin tehty

Keskussairaala nähdään sarjassa ensimmäistä kertaa. Björklundin mukaan tuotantoyhtiö otti yhteyttä Koksiin, ja sairaalan johto näytti kuvauksille vihreää valoa.

— Sarja on ammattilaisten näkökulmasta hyvin tehty, ja se kertoo sairaalan arjesta oikealla tavalla. Sillä oli merkitystä, kun teimme päätöstä mukaan lähtemisestä.

Björklund sanoo, että henkilökunta lähti innokkaasti sarjaan esittelemään omaa ammattiaan. Pientä jännitystä oli ilmassa ennen kuvauksia.

— Kaikille oli jäänyt kuvauksista hyvä mieli.

Sarjan tekoon osallistui toistakymmentä työntekijää. Toisilla oli näkyvämpi rooli, osa avusti kuvausryhmää.

Elossa 24h -kautta kuvataan noin kymmenessä kaupungissa. Aiempien kausien jaksot ovat nähtävissä Yle Areenassa.