Rytmikästä urkumusiikkia lounastunnilla Kotkan kirkossa — Organ Friday on jatkossa kerran kuussa perjantaisin

Emilia Pulkki

Mikko Hauhia soittaa ensimmäisessä Organ Friday -urkukonsertissa.
Mikko Hauhia soittaa ensimmäisessä Organ Friday -urkukonsertissa.

Kotkan kirkossa järjestetään kerran kuussa perjantaisin puolentunnin mittainen urkukonsertti, Organ Friday. Kesäiset lounaskonsertit ovat olleet hyvin suosittuja, joten päiväkonserttitoiminnan on toivottu jatkuvan myös muina vuodenaikoina.

– Musiikkitiimissä mietimme, että perjantaipäivä klo 12 olisi hyvä vaihtoehto, sillä siihen aikaan kaupungilla ei ole muuta musiikkitoimintaa, Kotka-Kymin seurakunnan kanttori Irina Lampén kertoo.

Tammikuun Organ Friday -konsertti on tämän viikon perjantaina Kotkan kirkossa. Kotkalaisen urkurin ja kuoronjohtaja Mikko Hauhian konsertissa on luvassa puolituntinen maailmanmatka monine rytmeineen ja värinöineen. Tangoja muun muassa Unto Monoselta ja Astor Piazzollalta. Konsertissa kuullaan myös ranskalaista eleganssia sekä leveää jenkkisointia.

– Konsertteja voin suositella kaikille vauvasta vaariin. Konsertin kestohan on aika lyhyt eli noin 30 minuuttia, joten urkumusiikkia voi pistäytyä kuuntelemaan vaikka lounastunnilla, Lampén vinkkaa.

Organ Friday -urkukonsertti Kotkan kirkossa perjantaina 11.1. kello 12.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet