Kysy sinä: Kauanko raunio saa rumentaa sisääntulotietä Haminassa?

Rakennus romahti lumen painosta viime talvena.

Antti-Jussi Larvio

Puutarhayrityksen entisen lämpölaitoksen raunio on aivan Kouvolantien varressa. Lukija haluaa tietää, koska maisemaa rumentava raunio raivataan pois.
Puutarhayrityksen entisen lämpölaitoksen raunio on aivan Kouvolantien varressa. Lukija haluaa tietää, koska maisemaa rumentava raunio raivataan pois.

Kymen Sanomien lukija on ihmetellyt viime talvena romahtaneen entisen puutarhayrityksen lämpölaitoksen rauniota aivan Kouvolantien varressa Haminan Husulassa. Häntä rauniossa riepoo eniten se, että se sijaitsee vain jokusen kymmenen metrin päässä vilkkaalta Haminan sisääntulotieltä rumentaen maisemaa.

Onko raunion suhteen odotettavissa toimenpiteitä Haminan kaupungin valvontainsinööri Marika Hartikainen?

— Kehotin omistajaa jo alkukesästä hakemaan sille purkulupaa ja purkulupa on kyllä haettu. Omistaja on luvannut hoitaa raivaamisen loppukesästä, mutta katsotaan nyt. Seuraavaksi lähtee sitten kirjallinen huomautus. Katsoin siitä ohi ajaessani, ettei mitään ole tapahtunut ja kohta pitää asiasta kysyä.

Valvotaanko rakennetun ympäristön siisteyttä nykyisin Haminassa?

— Kiersimme ennen vuosilomia terveystarkastajan kanssa näitä paikkoja ja laitettiin toistakymmentä kirjallista huomautusta. Varsinaisia katselmuksia sellaisessa muodossa kuin aikoinaan ei tehdä. Viranomaisvalvontaa kuitenkin tehdään jatkuvasti. Huomautettavaa on ollut sekä ympäristöasioista ja osin rakennusasioista.