Yhteishaussa Ekamin tarjonnasta kiinnostivat eniten logistiikka ja turvallisuusala

Yhteishaun päätyttyä ammatilliseen koulutukseen voi edelleen hakeutua jatkuvan haun kautta.

Sari Tauru

— Opintojen aloittaminen on tänä päivänä yhtä aikaa joustavaa ja tavoitteellista, toteaa rehtori ja kuntayhtymän johtaja Sami Tikkanen.
— Opintojen aloittaminen on tänä päivänä yhtä aikaa joustavaa ja tavoitteellista, toteaa rehtori ja kuntayhtymän johtaja Sami Tikkanen.

Tämän kevään yhteishaussa Etelä-Kymenlaakson Ammattiopistossa, Ekamissa, oli haussa 617 aloituspaikkaa syksyllä alkaviin ammatillisiin perustutkintoihin johtavissa koulutuksissa.

Ensisijaisia hakijoita ammatilliseen koulutukseen oli tänä vuonna 579. Määrä on hieman edellisen vuoden hakijamäärää suurempi. Etelä-Kymenlaakson lukioihin haki ensisijaisena vaihtoehtona yhteensä 390 hakijaa.

— Kun hakijamäärän suhteuttaa vuoden 2019 hakevan ikäluokan kokoon, voimme Ekamissa todeta, että yli 60 prosenttia ensisijaisista hakijoista haki Ekamin ammatilliseen koulutukseen, toteaa rehtori ja kuntayhtymän johtaja Sami Tikkanen.

Ammattikoulutukseen voi hakea jatkuvasti

Eniten hakijoita kiinnostivat logistiikka-alan, turvallisuusalan, talotekniikan, rakennusalan, sähkö- ja automaatioalan, hius- ja kauneudenhoitoalan sekä musiikkialan perustutkinnot.

Yhteishaun päätyttyä ammatilliseen koulutukseen voi edelleen hakeutua jatkuvan haun kautta. Ekami, kuten muutkin ammattiopistot, ottavat opiskelijoita sisään joustavasti ympäri vuoden.

— Opintojen aloittaminen on tänä päivänä yhtä aikaa joustavaa ja tavoitteellista. Pyrimme vastaamaan niin työelämän kuin opiskelijoiden yksilöllisiin tavoitteisiin. Kun uuden ammatin oppiminen tai ammattiosaamisen päivittäminen kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä, kertoo Tikkanen.