Isoja liikennemuutoksia tulee Kotkantielle Kymenlaakson keskussairaalan kohdalle

Suunnittelu meneillään ja rakentaminen alkaa ensi syksynä

Raimo Eerola

Kiertoliittymällä pyritään sujuvoittamaan liikennettä Takojantien ja Kotkantien risteyksessä. Rakentamaan päästäneen ensi syksyn aikana.
Kiertoliittymällä pyritään sujuvoittamaan liikennettä Takojantien ja Kotkantien risteyksessä. Rakentamaan päästäneen ensi syksyn aikana.

Kymenlaakson keskussairaalan kohdalle Kotkantielle suunnitellaan mittavia liikennejärjestelyjä. Takojantien risteykseen tulee kiertoliittymä ja Paatelantien kohdalle uusi yhteys Kotkantieltä sairaalan tontille. Lisäkaistojsakin on harkinnassa.

Keskussairaalan luona viime aikoina nähdyt mittamiehet liittyvät tieremonttiin. Suunnittelija Sami Vainio Kotkan kaupungin teknisistä palveluista kertoo, että kiertoliittymän osalta tehdään parhaillaan rakennussuunnittelua. Siitä vastaa Destia. Suunnitelmat valmistuvat huhtikuun loppuun mennessä. Lausuntokierroksen ja kilpailutuksen jälkeen rakentaminen voisi alkaa mahdollisesti syksyllä ja jatkuisi ensi vuoden puolella.

Paatelantie ja Paatelankuja ovat olleet sairaala-alueen sisäisiä liikenneväyliä. Ne on nyt kaavoitettu kaduiksi. Paatelantieltä rakennetaan aivan uusi liittymä Kotkantielle ja siitä tulee Vainion mukaan T-risteys. Tätä liittymää tarvitaan muun muassa etelän suunnan ambulanssiliikennettä varten. Tässä vaiheessa T-risteys hoituu katusuunnitelman turvin. Myöhemmin myös alueen eteläpäähän on kaavailtu kiertoliittymää, kun Hyväntuulentien parannuksen rakennussuunnittelu lähtee käyntiin.

— Liikennejärjestelyjen tarve johtuu siitä, että keskussairaalan laajentuessa liikennemäärät kasvavat. Lisää liittymiä sairaalan tontille tarvitaan, toteaa Vainio.

NETTI - Metsola - Kotkantien uudet liikennejärjestelyt-01.jpg

Kustannukset 1,3 miljoonaa euroa

Järjestelyjen kokonaisbudjetti on noin 1,3 miljoonaa euroa. Se jakautuu puoliksi Kotkan kaupungin ja Carean kesken.

Kymenlaakson keskussairaalan laajennustyöstä vastaavan Kastek Oy:n rakennuttajapäällikkö Markku Lalu sanoo, että tontille on erittäin tärkeää saada uusia liikenneyhteyksiä. Kulku vain yhdestä liittymästä on ollut hankalaa ja määrättyinä kellonaikoina liikenne on erittäin ruuhkaista. Sumat helpottuvat uusien liittymien myötä. Näillä näkymin sairaalan raskas liikenne tulee ohjautumaan Takojantien risteyksen kiertoliittymän kautta.