Hamina soi luottaa kotimaiseen — Uusi musiikkifestivaali tuo viikonloppuna Hamina Bastioniin seitsemän suomalaista artistia

Kaksipäiväinen tapahtuma on tarkoitus järjestää myös tulevina kesinä.

Ville Juurikkala

Juha Tapio esiintyy Hamina Bastionissa perjantaina 15. kesäkuuta.
Juha Tapio esiintyy Hamina Bastionissa perjantaina 15. kesäkuuta.

amina Bastionin musiikkikesä avautuu tulevana viikonloppuna. Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Hamina soi -festivaalissa esiintyy seitsemän suomalaista tähtiartistia: Laura Voutilainen, Juha Tapio, Arttu Wiskari, Lauri Tähkä, Neljänsuora, Jari Sillanpää ja Ressu Redford.

— Ensimmäisenä vuotena luotamme kotimaiseen. Uskon, että radiossa paljon soitetut suomalaiset artistit saavat aikaiseksi hyvät bileet, sillä biisit ovat yleisölle entuudestaan tuttuja, tapahtuman järjestelyistä vastaava Riki Huhtala RH-Entertainment Oy:stä kertoo.

Järjestäjien odotukset korkealla

RH-Entertainment ei ole aiemmin järjestänyt tapahtumia Haminassa. Huhtala kuitenkin luottaa, että ympyräkaupunkiin mahtuu uusi musiikkifestivaali.

Uskon, että radiossa paljon soitetut suomalaiset artistit saavat aikaiseksi hyvät bileet. — Riki Huhtala

Hänen mukaansa Haminan maantieteellinen sijainti on tapahtumajärjestäjän kannalta ihanteellinen, sillä se on vain runsaan sadan kilometrin etäisyydellä pääkaupunkiseudulta aivan Kotkan ja Kouvolan tuntumassa.

— Myös Hamina Bastioni paikkana on upea. Se ei jää hopealle millekään festariareenalle. Liput ovat myyneet ennakkoon hyvin, joten odotuksemme ovat korkealla.

Huhtala kertoo, että lisäbuustia lippujen myyntiin antoi viime viikolla Haminassa ja Kotkassa järjestetty ämpäritempaus. Maanantain ja tiistain välisenä yönä festivaalitiimi ripotteli kaupunkeihin yhteensä nelisensataa ämpäriä, joissa osassa oli vapaalippuja tapahtumaan.

Jatkoa suunnitteilla

Kaksipäiväinen Hamina soi on aikuisille suunnattu festivaali. Alueelle on 18 vuoden ikäraja.

Huhtala kertoo, että tapahtumasta on tarkoitus tulla pysyvä osa Haminan kesää. Lopullinen päätös festivaalin jatkosta tehdään tämän vuoden tuloksen perusteella. Huhtalan mukaan tulevaisuudessa esiintyjien joukossa saattaa olla myös ulkomaisia artisteja.

— Menemme askeleen kerrallaan. Paljon ratkaisee se, miten yleisö ottaa tämän vastaan. Alusta asti on ollut kuitenkin selvää, että festivaalia rakennetaan pitkäjänteisesti.

Hamina soi -festivaali Hamina Bastionissa 15.—16. kesäkuuta. Portit ovat avoinna molempina päivinä kello 18—02. Lisätietoa: www.haminasoi.fi.