Kotkan nuoret saavat oman mopotallin Jylpylle — Ensi kesäksi suunnitellaan nuorille omaa mopoaluetta

Nuoret huolehtivat itse mopotallin toiminnasta.

Raimo Eerola

Kotkan nuoret ovat saaneet Jylppyyn oman mopotallin. Arkistokuva.
Kotkan nuoret ovat saaneet Jylppyyn oman mopotallin. Arkistokuva.

Kotkan nuoret ovat saaneet Jylpylle oman mopotallin. Mopotallissa voi kokoontua korjaamaan ja rassamaan mopoja. Samalla voi tavata kavereita. Tilat on vuokrannut Kotkan kaupungin nuorisotyön yksikkö.

Kotkan nuorille on etsitty jo jonkin aikaa luvallista mopoaluetta, mutta sellaista ei ole löytynyt. Joitain sopivia alueita on ollut, mutta niiden muuttaminen mopoalueeksi on kariutunut siihen, että ne ovat olleet liian lähellä asutusta. Kotkan kaupunki toivoo löytävänsä nuorille sopivan mopoalueen ensi kesäksi. 

Nuoret ovat suunnitelleet mopotallin toimintaa

Nuorten omasta ehdotuksesta kaupunki on päättänyt avata mopotallin. Noin 80 neliön suuruinen talli on Jylpyllä osoitteessa Sorvaajantie 4. Mopotalli on avoinna elokuun loppuun. 

Mopotallin toimintaa pyörittävät nuoret. Nuorista koostuva joukko on suunnitellut mopotallin toimintaa aina pelisäännöistä aukioloaikoihin. Mopotallissa on myös työvälineitä.

Aivan ilman aikuisia mopotallia ei pyöritetä. Mopotallissa vilahtaa sillolin tällöin myös nuorisonohjaajia sekä muita aikuisia ja tietenkin myös poliisi, Kotkan kaupungin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan. 

Mopotallin taustalla on mopoaluetyöryhmä, jossa on mukana nuorten edustajia sekä Kotkan kaupungin nuorisotyö, kaupunkisuunnittelu, poliisi ja Kotkan Energia.