Katso mitä kaikkea Etelä-Kymenlaaksossa tuodaan kotiin ja tarjotaan etänä – Kymen Sanomat koostaa päivittyvää listaa palveluista, jotka auttavat koronaviruksen takia kotiin eristäytyneitä

Tarjolla on muun muassa ruokaa, kuntoiluvälineitä ja henkistä tukea.

Päivi Tuovinen

Ostosten kuljettaminen vanhuksille on yksi tapa auttaa kotonaan eristyksissä olevia henkilöitä.
Ostosten kuljettaminen vanhuksille on yksi tapa auttaa kotonaan eristyksissä olevia henkilöitä.

Keräämme listaa eteläkymenlaaksolaisten yritysten, yhdistysten ja yksittäisten ihmisten tarjoamista etäpalveluista, jotka auttavat koronavirustilanteen takia neljän seinän sisälle linnoittautuneita.

Listaa koostetaan ja päivitetään lukijoiden kommenttien ja vinkkien avulla. Vinkkauksia voi lähettää myös osoitteeseen johanna.vehkaluoto@kymensanomat.fi.

Kerro, jos tiedät listalle sopivia alueellamme vaikuttavien toimijoiden palveluita. Mukaan kelpaavat niin paikallisten muusikoiden Facebook-livekeikat kuin etänä tarjottavat sosiaali- ja terveyspalvelutkin.

Esimerkiksi kansainvälisiä tai valtakunnallisia suoratoistopalveluita listaan ei kerätä. Myös hätänumerot ja yleiset palvelunumerot jätetään listan ulkopuolelle.

Myös Kotkan Kauppatie on kerännyt yhteen Kotkassa noutopalvelua ja kotiinkuljetuksia tekevät yritykset yhteystietoineen osoitteeseen: www.kotkankauppatie.fi/kotiinkuljetus

Kotiinkuljetusta tarjoavat ruokakaupat ja elintarviketoimittajat

Mty Veljekset Pousi Haminasta tuo kotiin kasvattamiaan juureksia, kuten perunaa, sipulia, porkkana, punajuuri, lanttua. Myöhemmin kesällä uudet perunat ja kaikkea avomaalta. Korttimaksut onnistuvat. Puhelinnumero 044 972 4511.

Suomen Kala-auto toimittaa kylmäautollaan kalaa asiakkaiden kotiovelle Kotkassa. Tilauksen voi tehdä yrityksen nettisivuilla tai soittamalla numeroon 050 599 9425.

Muut kotiinkuljetusta tarjoavat kaupat

Pasaatin apteekilla Kotkassa on verkkokauppa, jossa myös kotiinkuljetus. Lääkkeet voi halutessaan noutaa apteekista tai pakettipisteestä. Kotkan alueella Hurukselaa lukuun ottaatta voi myös tilata kotiinkuljetuksen. Jos tilaus on maksettu kello 17.30:een mennessä, kotiinkuljetuksen saa samaksi päiväksi. Pakettipisteeseen toimitetuista lääkkeistä veloitetaan 5,90 euron kuljetusmaksu. Kotiinkuljetus maksaa Kotkansaarelle, Länsi-Kotkaan ja Karhulan keskustaan 14 euroa, muualle Kotkaan 23 euroa. Pasaatin apteekin nettisivut.

Karhulan ja Kotkansaaren Life-myymäläään voi soittaa tai laittaa tilauksen sähköpostilla ja kaupasta ollaan yhteydessä asiakkaaseen ja sovitaan tarkemmin toimituksesta. Liike toimittaa yli 30 euron tilaukset ilmaiseksi kymmenen kilometrin säteellä liikkeistä. Pienemmistä tilauksista peritään kuljetusmaksuna 5 euroa. Kuljetukset pidemmälle sovitaan tapauskohtaisesti.
Life Kotka Pasaati, kotka@life.fi, 050 438 9133
Life Karhula, Citymarket, karhula@life.fi, 0440 551 251

Moniurakointi R. Jokimies suorittaa ruokajakelua Virolahdem, Miehikkälän ja Ylämaan alueella. Tarkempia tietoja löytyy yrityksen Facebook-sivuilta. Yritys voi myös tuoda tarvittavia tuotteita myös muista kuin ruokakaupoista kuten esimerkiksi multaa, kasveja ja rautakauppatarvikkeita. Yrityksen korjaamo hakee asiakkaiden autot huoltoon ja tuo takaisin. Renkaanvaihtosesongin aikana renkaat voidaan tarpeen mukaan tulla vaihtamaan asiakkaan luokse. Puhelinnumero 040 017 2580.

Kotkan Pika-Pesussa toimivat tuttuun tapaan vaatehuolto-, mattohuolto- ja muut pesulapalvelut. Voi tuoda paikan päälle tai noudetaan, halutessa kontaktittomasti. Tilaa kuljetus numerosta 05-213978 tai vaikka Whatsapp:lla nettisivuilta www.kotkanpikapesu.fi

Kotkan Pesula jatkaa toimintaansa lähes normaalisti. Matto sekä pyykkikuljetukset toimivat pienin poikkeuksin. Asiakas voi jättää halutessaan oven ulkopuolelle pestävät matot ja pyykit ja pesulan väki hakee ne sieltä sekä ottaa yhteystiedot. Kuljettajat suojautuvat käsidesein sekä maskein. Puhelinnumero 05–228 2670.

Kuljetusta tarjoavat ravintolat ja kahvilat

Kahvila-konditoria Hygge palvelee Keskuskadulla Kotkansaarella leipomon myymälänä ja myy tuotteita mukaan, muun muassa pullaa, leivoksia, kakkuja sekä suolaisia piiraita. Parhaiten yhteyttä saa sähköpostitse kahvilahygge@gmail.com ja numerosta 044 244 6946. Kotiinkuljetukset klo 13–16 ti-pe, la sopimuksen mukaan. Alle 10km 3e, 10–20km 5e. Minimitilaus 10e.

Ravintola Canttiinista voi noutaa ruoka-annoksia ja ravintola on aloittanut kotiinkuljetukset. Kuljetusaukioloajat ma-to 10.30–19, pe 10.30–20, la 12–20. Kuljetusten hinnat ovat 2–4 euroa. Minimitilaus kaksi annosta, ilmainen kuljetus viidelle annokselle ja eläkeläisten tilauksille.
Ravintola Canttiini, Kaivokatu 15, puh. 05–214 130.

Ravintola Tai Hingissä Kotkassa on noutoruokien lisäksi tarjolla kotiinkuljetuspalvelu joka päivä kello 12–20 (keittiö sulkeutuu 19.30). Minimi kotiinkuljetus kaksi annosta, kotiinkuljetus maksaa 2–5 euroa matkan pituudesta riippuen. Tilauksen voi tehdä soittamalla numeroon 05-216 858.

Kotipizzat, Kotkansaaren ja Karhulan Kotipizzoista saa pizzat, limut, jäätelöt kuljetettuna tai noudettuna, miedot alkoholijuomat noudettuna. Tilaukset voi tehdä verkkokaupan kautta tai soittamalla myymälään 05-218 4171 Kotkansaari, 05-340 0345 Karhula.

Kotkan Klubin lounastoimitukset Kotkan alueella tai nouda lounas mukaan. Minimi tilausmäärä on kaksi annosta, Toimitus on ilmainen. Kirkkokatu 2, Kotka. Soita 044 751 2786.

Sari Tauru

Seurakunnan oma auttava puhelin päivystää arkisin kello 9–20 numerossa 040 482 3647.
Seurakunnan oma auttava puhelin päivystää arkisin kello 9–20 numerossa 040 482 3647.

Kyläkahvila Onni Pyhtäällä tarjoaa lounaat kotiin kuljetettuna. Maanantaista perjantaihin 8,50 euroa, ilman kotiinkuljetusmaksua. Jos asiakas haluaa viikonlopuksi ruokaa, se toimitetaan hänelle perjantaina.
Lounas sisältää kotiruokalounaan, salaatin, talonleivän ja jälkiruuan.
Kun soittaa jo edellisenä päivänä, voidaan samalla toimittaa muitakin tuotteita, kuten sämpylöitä, leivoksia, jne.
Onnin kautta sekin onnistuu, soita siis 044 970 4739

Yhteistyössä Pub Albert & Pub Eduardin kanssa kotkalainen Erkan bistro & restaurantin tilaukset saa suoraan kotiovelleen ilman kuljetusmaksua (minimi 2 annosta).
Valinnan voi tehdä molemmilta listoilta. Listat ja kartta kuljetusalueesta löytyvät Pub Albert & Pub Eduardin Facebook sivuilta sekä Erkan bistro & restaurantin nettisivuilta. Numero vain kotiinkuljetuksille 040 254 4337. Paikanpäältä noudettavat tilaukset edelleen numerosta 05–251 888.

Myös meillä Kymen Seudun Osuuskaupalla on ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelu käytössä. Tarkemmat tiedot palvelusta löytyy osoitteesta: https://kymenseudunosuuskauppa.fi/ravintoloiden-kotiinkuljetus/

ABC-liikennemyymälät, ABC-mobiilisovelluksella tai soittamalla liikennemyymälään voi tilata ruoan ennakkoon, maksaa etukäteen ja pyytää toimitusta suoraan parkkiruutuun ja omaan autoon. Erilliset noutoparkkiruudut on merkitty ABC-asemilla kylteillä.
ABC Amiraali p. 010 7635 804, ABC Majakka p. 010 7635 820, LähiABC Kippari p. 010 7635 812. Amiraali edelleen auki ympäri vuorokauden, eli jotakin ruokaa saa läpi yön. Majakka ja Kippari toimivat lyhyemmillä aukioloilla, niin kuin normaalistikin.

Myös Kymen Seudun Osuuskaupalla on ravintolaruoan kotiinkuljetuspalvelu käytössä. Tarkemmat tiedot palvelusta löytyy osoitteesta: https://kymenseudunosuuskauppa.fi/ravintoloiden-kotiinkuljetus/

 Kotkalainen Konditoria Galette on ottanut toistaiseksi käyttöön ilmaiset kotiinkuljetukset perjantaisin. Ajatuksena on tarjota viikonloppuherkut kotiovelle tuotuna. Tilaukset on helppo tehdä verkkokaupan välityksellä. Jos kysyntää kotiinkuljetukselle riittää, niin konditoriassa pyritään lisäämään muitakin toimituspäiviä, jolloin leivonnaiset toimitetaan ilman kuljetusmaksua kotiovelle saakka.

KAT'S Cafesta Kotkasta saa lounaat ja tuoreet leivonnaiset, noudettuna tai kotiin toimitettuna. Tilauksia otetaan vastaan puhelinnumerossa 050 555 5431 ma-pe klo 8–14. Tilauksen voi laittaa myös sähköpostilla katscafe1@gmail.com. Ruokalista löytyy netistä.

Teknistä etätukea

Kumppanuustalo Viikarissa toimii puhelindigineuvonta, jossa tarjotaan digineuvoja puhelimitse niitä tarvitseville Kotkan, Haminan ja Loviisan alueen ihmisille. Soittaa voi arkisin kello 9-15, Harri 040 844 6264 ja Elina 050 592 2821. Soittaminen maksaa normaalin puhelun verran.

Kotkalainen Bittiäinen on käynnistänyt maksullisen palvelun, joka auttaa tietokone- ja nettiongelmissa windows ja linux käyttäjiä ja etätöiden tekijöitä. Yritys palvelee etänä verkossa ja tarpeen vaatiessa puhelimitse. Yhteydenotto-ohjeet löytyvät yrityksen sivuilta: https://bittiainen.com/index.php/fi/

Taidetta

Kotkassa Savarte Artin taidemyyntinäyttely Valoa on auki verkossa osoitteessa: www.galleriasavarte.fi. Gallerialla Kotkan Vanhalla Paloasemalla järjestetään tällä hetkellä vain yksityisnäyttöjä. Kirkkokatu 13, puhelinnumero 0400 757 911.

Henkistä ja fyysistä hyvinvointia

Kotka-Kymin seurakunnassa sunnuntain kello 10 jumalanpalvelus lähetetään verkossa osoitteessa www.kotka-kyminseurakunta.fi.
Kotkan, Kymin ja Langinkosken kirkot ovat avoinna 28.3.–9.4. kello 18–20. Kirkossa voi hiljentyä ja rukoilla, paikalla on myös muutamia seurakunnan työntekijöitä mahdollista keskustelua ja yhteistä rukousta varten.
Papit ja muut seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostitse. Seurakunnan oma auttava puhelin päivystää arkisin kello 9–20 numerossa 040 482 3647. Iltaisin klo 18–24 voi olla yhteydessä valtakunnalliseen kirkon keskusteluavun palvelevaan puhelimeen 0400 221 180.

AM Yoga & Mindfulnessin palauttavat joogan ja meditaation ohjaukset siirtyvät nettiin 1. huhtikuuta lähtien. Nyt on mahdollisuus harjoittaa oman kodin rauhassa, mutta silti yhdessä, tiettynä kellonaikana lempeää joogaa, erilaisia meditaatiota ja mindfulness harjotteita!
Huhtikuun nettiohjaukset myydään kalenterikuukaudeksi hintaan 45 euroa. Tiistaisin klo 18.00-19.15 Jooga. Keskiviikkoisin klo 18.00-19.15 Meditaatio + rentoutus. Torstaisin klo 18.00-19.15 Jooga. Sunnuntaisin klo 16.00-17.15 Yin + meditaatio. Osallistuja tarvitsee läppärin, tabletin tai älypuhelimen joihin on asennettu Zoom-sovellus(ilmainen). 
Ota yhteys tekstarilla tai soittamalla 050 539 1821. Lisätietoa yrityksestä: www.amyoga.fi.

Joogastudio Yogelinan viikkotunnit lukujärjestyksen mukaisesti
onlinessa. Pystyy osallistumaan sekä kertamaksulla että sarjakorteilla. Lisätietoa yrityksestä: http://www.yogelina.fi/

Fysioterapiaa ja kuntovalmennusta teknologiavälitteisesti etäpalveluna Yhteystiedot: Sini Huhtala sini.huhtala@gmail.com ja 040 5914965 www.fyssarisini.fi

Coronaria Kotkan OMT-Fysio, tuki-ja liikuntaelinongelmiin erikoistuneet fysioterapeutit tarjoavat fysioterapiaa vaihtoehtoisesti etäterapian menetelmin. P. 05 211 0900, päivitys Facebookissa.

Treenikamat.fi on kotkalainen yritys ja myy urheilutarvikkeita. Yritys tarjoaa kotkalaisille tuotteiden kotiinkuljetuspalvelua. Asiakkaiden on mahdollista myös noutaa oma tilauksensa. Noudot voidaan tehdä täysin tapaamatta ketään, joten se on turvallista. Noutaminen varastolta on maksutonta. Kotiinkuljetuksen hinta Kotkan alueella on 3,90 euroa.

Kasvajat ry tarjoaa etänä tukea masennuksen ja työuupumuksen kanssa eläville 16 vuoden kokemuksella sähköisestä tukemisesta useamman henkilön työpanoksella.
Myös ennaltaehkäisevästi kokonaiselämän tasapainotusta jos alkaa tuntua, että ei jaksa. Keskusteluapua, jäsentämistä ja selkeyttä ahdistuksen hetkellä.
Käytössä ovat viestit, puhelut, lähetettävät materiaalit ja heti tilanteen muututtua taas myös henkilökohtaiset tapaamiset sekä kaksi keskusta, Villa Järvelä ja Patruunantalo, ottaa vastaan ihmisiä tukijaksoille.
Kasvajat ry, Katja Lemberg, puhelinnumero 040 753 4101, sähköposti katja.lemberg@kasvava.org.

Listaa on päivitetty torstaina 7.5.