Waltteri Torikka viettää joulua villasukat jalassa ja koira kainalossa — Oopperalaulaja konsertoi Kotkan kirkossa ensi viikolla

 Baritoni tuo joulumieltä faneilleen myös sosiaalisessa mediassa. Torikan ja Caruso-koiran tähdittämiä videoklippejä julkaistaan netissä päivittäin aattoon asti.

Warner Music

Waltteri Torikka esiintyy Kotkan kirkossa 10. joulukuuta. Laulaja tuo faneilleen joulumieltä myös videojoulukalenterissa, jossa voi seurata hänen ja Caruso-koiran joulupuuhia.
Waltteri Torikka esiintyy Kotkan kirkossa 10. joulukuuta. Laulaja tuo faneilleen joulumieltä myös videojoulukalenterissa, jossa voi seurata hänen ja Caruso-koiran joulupuuhia.

Waltteri Torikka vastaa puhelimeen kesken konserttiharjoitusten. Loppuvuosi on ollut kysytylle oopperalaulajalle tavallistakin kiireisempi.

Marraskuun lopulla ilmestyi Torikan ensimmäinen joululevy Sydämeni joulu. Albumin tiimoilta käynnistyi 16 kaupunkia kattava joulukonserttikiertue, joka saapuu Kotkaan maanantaina 10. joulukuuta.

— Kierrämme kirkkoja ympäri maata. En ole aiemmin tehnyt näin laajaa joulukonserttikiertuetta, Torikka kertoo.

Vastuullinen tehtävä

Joulukonsertissa kuullaan levyllä julkaistuja tuttuja klassikoita ja aivan uusia laulua. Yksi uusista kappaleista on Kalle Lindrothin, Ulpun, Iivari Suosalon ja Matias Keskiruokasen säveltämä ja sanoittama Kylmään sydämeen, joka julkaistiin singlenä marraskuun puolivälissä.

— Kappale äänitettiin Jyväskylän Sinfonian kanssa. Lisäksi levyllä ja konserteissa on perinteisiä suomalaisia kappaleita, kuten Varpunen jouluaamuna ja Sylvian joululaulu.

Koira rytmittää mukavasti arkea. Se käy kanssani keikoillakin. — Waltteri Torikka

Jouluihmiseksi itsekin tunnustautuva Torikka sanoo, että joulukonsertin pitäminen on esiintyjälle erityisen vastuullinen tehtävä.

— Monet käyvät vuosittain vain yhdessä joulukonsertissa, joten minun tehtäväni on antaa kuulijoille sellainen musiikillinen kokemus, joka johdattaa heidät joulun tunnelmaan.

Caruso-koira on mukana keikoillakin

Torikka tuo joulumieltä faneilleen myös sosiaalisen median kautta. Hän avasi marraskuussa Instagram- ja Facebook-tileillään 40 päivää jouluun -kalenterin, jossa hän tarjoaa päivittäin jouluista videosisältöä aattoon asti.

— Hyvän mielen klipeissä on tarinoita ja näytteitä levyn kappaleista. Lisäksi mukana on hauskoja pätkiä pieleen menneistä otoksista.

Videoklipeissä pääsee seuraamaan myös laulajan joulupuuhia hänen Caruso-koiransa kanssa. Torikka kertoo, että kahdeksankuinen toyvillakoira on videoilla näkyvässä roolissa.

— Sain Caruson viime kesänä. Koira rytmittää mukavasti arkea. Se käy kanssani keikoillakin.

Warner Music

Waltteri Torikka kertoo, että joulu on hänelle hyvän mielen, rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa.
Waltteri Torikka kertoo, että joulu on hänelle hyvän mielen, rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa.

Joulu on rauhoittumisen aikaa

Kirkkokiertue jatkuu 21. joulukuuta saakka. Sen jälkeen laulaja vetäytyy joulun viettoon. Torikka kertoo, että hänelle joulu on hyvän mielen, rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa.

— Jouluna summaan päättyvän vuoden ja pyrin unohtamaan kaikki huolet. Joulussa parasta on joulupöytä laatikoineen ja silakoineen sekä istuskelu takan edessä villasukat jalassa.

Tänä vuonna baritonilla on paljon summattavaa. Torikka on tähdittänyt kahta isoa oopperaproduktiota, Hämeenkyrössä Sillanpää-oopperaa ja Ilmajoella esitettyä Mannerheimia. Torikka toimii myös Sillanpää-oopperan taiteellisena johtajana.

— Näiden lisäksi olen tehnyt paljon viihdekonsertteja sekä äänittänyt juuri ilmestynyttä levyä.

Marraskuun puolivälissä Torikka esiintyi toistamiseen Hartwall-areenalla loppuunmyydylle yleisölle hevilaulaja Jarkko Aholan kanssa. Torikan mukaan yhteiskonsertti saattaa toteutua ensi vuonnakin, ainakin toiveita siitä on tullut runsaasti.

— Olemme Jarkon kanssa hyvin erilaisia tyyppejä, mutta täydennämme toisiamme.

Seuraavaksi La Boheme

Tähdet, tähdet -tv-ohjelman kautta koko kansan suosikiksi noussut laulaja kuitenkin muistuttaa, että hänen juurensa ovat oopperassa. Vuodenvaihteen jälkeen hän aloittaa Puccinin La Bohemen harjoitukset. Esitys saa ensi-iltansa Tampereen Oopperassa 9. helmikuuta.

— Olen saanut tehdä tosi laajasti erilaisia juttuja. En osaa vielä sanoa, mitä minusta tulee isona, Torikka naurahtaa.

Sydämeni joulu -konsertti Kotkan kirkossa maanantaina 10. joulukuuta kello 19.

Waltteri Torikka

Vuonna 1984 syntynyt oopperalaulaja, jonka ääniala on baritoni.

Debytoi Suomen Kansallisoopperassa vuonna 2009 Leevi Madetojan oopperassa Pohjalaiset.

Nousi koko kansan tietoisuuteen voitettuaan Tähdet tähdet -televisio-ohjelman vuonna 2015.