Harjuun houkutellaan ulkomaalaisia hevosmatkailijoita – Oppimiskeskuksessa aloittaa uusi talliyritys, joka tarjoaa myös vaellusratsastusta Harjussa yöpyville ryhmille

Ensi kesän vaellusratsastusten myynti on parhaillaan käynnissä kahden ulkomaisen ratsastusmatkailuun erikoistuneen matkatoimiston kautta.

X

Harjun oppimiskeskuksen uusi täysihoitotallin yrittäjä Anne Ebdy aloittaa myös ratsastusmatkailutoiminnan Harjussa. Kuvassa Ebdyn kanssa Harjun oppimiskeskuksen rehtori Pauli Karihtala.
Harjun oppimiskeskuksen uusi täysihoitotallin yrittäjä Anne Ebdy aloittaa myös ratsastusmatkailutoiminnan Harjussa. Kuvassa Ebdyn kanssa Harjun oppimiskeskuksen rehtori Pauli Karihtala.

Harjun oppimiskeskus lisää matkailutarjontaansa. Oppimiskeskus on tehnyt sopimuksen Pikkusuokin talli -yrityksen kanssa. Sopimukseen kuuluu Harjun täysihoitotallin toiminnan pyörittäminen lähinnä oppimiskeskuksen opiskelijoiden hevosille.

Uuden talliyrittäjän myötä Harjun matkailutarjonta monipuolistuu, sillä Pikkusuokin talli ryhtyy tarjoamaan myös vaellusratsastuksia ja ratsastuskoulutusta. Vaellusratsastuksen pääasiallisena kohderyhmänä tulevat Pikkusuokin tallin yrittäjän Anne Ebdyn mukaan olemaan ulkomaalaiset hevosharrastajat. Yhtiö myy matkojaan saksalaisen ja englantilaisen ratsastusmatkailuun erikoistuneen matkatoimiston kautta.

– Pääsyn noiden toimistojen listoille mahdollisti se, että me käytämme ainoastaan suomenhevosia, joka herättää ulkomailla kiinnostusta, Ebdy sanoo.

Majoittuminen mahdollistuu

Hänen mukaansa Harjun oppimiskeskuksen miljöö on ihanteellinen ratsastusmatkailulle, muun muassa sen vuoksi, että matkailijat voivat majoittua hevosten lähellä. Pikkusuokin talli toimi aikaisemmin Savitaipaleella eikä tilalla ollut mahdollisuutta majoitustoimintaan.

– Matkailijoille piti järjestää kuljetus majapaikan ja tallimme välillä ja se oli työlästä. Nyt kaikki majoittuvat Harjussa.

Oppilasasuntoihin matkailijat eivät kuitenkaan majoitu, vaan oppimiskeskuksen rehtori Pauli Karihtalan mukaan heille osoitetaan majapaikat erityisesti matkailukäyttöön tarkoitetuista asunnoista. Harju tarjoaa matkailijoille majoituksen lisäksi myös ruokapalvelut.

Onneksi moni on siirtänyt jo nyt matkansa ensi kesään ja he tulevat silloin Harjuun. — Anne Ebdy

Opiskelijat mukaan

Pikkusuokin tallin oli tarkoitus käynnistää ulkomaalaisten ratsastusmatkailijoiden palvelu tänä kesänä Savitaipaleella.

– Matkoja oli myyty hyvin, mutta korona sotki kaiken ja ne peruuntuivat. Onneksi moni on siirtänyt jo nyt matkansa ensi kesään ja he tulevat silloin Harjuun, Ebdy toteaa.

Pikkusuokin tallin toiminta päättyy Savitaipaleella.

Sen lisäksi, että Pikkusoukin talli tarjoaa matkailupalveluja, Ebdy hoitaa täysihoitotallin toiminnan. Opiskelijat suorittavat harjoittelunsa tallissa. Samaten Ebdyn mukaan on mahdollista, että esimerkiksi Harjussa luontomatkailua opiskelevat jollain tavoin osallistuvat myös vaellusratsastusten järjestämiseen. Pääasiassa Ebdy hoitaa toiminnan pyörittämisen itse.

– Minulla on kuitenkin tavoitteena palkata ratsastuksenohjaaja pitämään ratsastustunteja.