Juuso Triipposesta lajikalastusmestari Kotkassa järjestetyissä Suomen mestaruuskilpailuissa

Kotkalainen Petri Ristola nappasi hopeaa.

Kotka Maretarium

Pikkuruinen liejutokko on lajikilpailussa yhtä arvokas kuin kymmenkiloinen hauki.
Pikkuruinen liejutokko on lajikilpailussa yhtä arvokas kuin kymmenkiloinen hauki.

Raisiolainen Juuso Triipponen nousi lajikalastuksen Suomen mestariksi sunnuntaina Kotkassa. Kisa kesti kahdeksan tuntia, ja Triipposen voitto tuli 13 kalalajilla.

Lajikalastuksen Suomen mestaruus ratkottiin nyt neljännen kerran Kotkansaarella. Historia toisti yhdessä kohtaa itseään: Triipposen voittotulos — 13 vapavälinein pyydystettyä kalalajia — on sama kuin edellisvuoden mestarilla.

Toutain, kivennuoliainen ja liejutokko saaliina

Tämänvuotisessa kilpailussa saatiin saaliiksi kaikkiaan 20 kalalajia. Kokonaan uusia tuttavuuksia henkilökohtaisessa Suomen mestaruuskisassa olivat toutain, kivennuoliainen ja liejutokko. Sen sijaan aiemmin saaduista lajeista jäivät tällä kertaa pyytämättä ainakin karppi, kivisimppu, kampela ja mustatokko.

Lajituomari, tutkija Lauri Urhon mukaan useimmat kalalajit ovat lämpimän kesän aikana onnistuneet tuottamaan hyvin poikasia. Poikasista osa on ehtinyt levittäytyä jo ulommillekin vesille. Hyvä poikasvuosi näkyi erityisesti siinä, että nuoria kiiskiä saatiin saaliiksi paljon.

Kotkaan tuli hopeasija

SM-hopeaa kilpailussa sai kotkalainen Petri Ristola 12 lajilla. Hänen tunnelmiaan voit lukea erillisessä jutussa täällä. (Juttu on tilaajille.) Pronssi meni samalla lajimäärällä viime vuoden mestarille, tuusulalaiselle Timi Laitiselle.

Ässälajeiksi nousi kilpailussa kolme kalalajia: toutain, kivennuoliainen ja suutari. Ässä on siis laji, jonka vain yksi kilpailija onnistuu pyytämään. Ässän ja seitsemän lajin saantiajalla on merkitystä tasatilanteita ratkottaessa.

Lajikalastuksen SM-kisan järjestää Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura SKES ry yhteistyössä Kotka Maretariumin kanssa.

Luetuimmat