Kyminlinnasta ei tehty yhtään ostotarjousta — Komendantin talo laitetaan uudestaan myyntiin

Kyminlinnan alueen jatkokäytöstä tehtiin kaksi ehdotusta.

Sari Tauru

Kyminlinnan rakennukset eivät houkutelleet ostajia.
Kyminlinnan rakennukset eivät houkutelleet ostajia.

Senaatti-kiinteistöt ei saanut yhtään hyväksyttävää tarjousta Kyminlinnan myynnissä olevista kiinteistöistä. Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa kerrotaan, että tarjouskilpailuun osallistui kaksi ehdotusta Kyminlinnan jatkokäytöstä.

Senaatti-kiinteistöt laittoi Kyminlinnan alueelta myyntiin viime vuoden lopulla 6,7 hehtaarin kokonaisuuden. Myyntiin laitetulla alueella sijaitsevat muun muassa vanhat kasarmit, porttirakennus ja varastorakennuksia sekä Komendantin talo.

Rakennukset ovat olleet tyhjillään tai vähäisellä käytöllä viime vuosina. Myytävä kokonaisuus muodostui kahdesta määräalasta, jotka oli tarkoitus myydä yhtenä kokonaisuutena.

Senaatti-kiinteistöjen mukaan alueelle lähdetään nyt hakemaan kestävää ratkaisua yhdessä Museoviraston, Kotkan kaupungin, Senaatti-kiinteistöjen ja Metsähallituksen kanssa. Alueen tulevaisuus on tarkoitus ratkaista yhtenä kokonaisuutena.

Komendantin talo uudestaan myyntiin

Senaatti-kiinteistöt laittaa uudestaan myyntiin toisen määräaloista eli Komendantin talon, joka sijaitsee 1,4 hehtaarin suuruisella tontilla Telakkarannassa Kymijoen rannassa linnoitusvallien koillispuolella. Komendantin talo on yksikerroksinen, hirsirunkoinen rakennus, joka valmistui vuonna 1879 venäläiselle varuskunnalle. Varuskuntakerhon jälkeen rakennuksessa on viimeksi toiminut kesäravintola.

— Komendantin talo on herättänyt kiinnostusta ostajissa. Se myös sijaitsee linnoitusvallien ulkopuolella, joten se on järkevää laittaa myyntiin erikseen, toteaa myyntipäällikkö Asko Taskila Senaatti-kiinteistöistä tiedotteessa.

Komendatin talo tulee myyntiin maaliskuun alussa. Senaatti-kiinteistöt myy kohteen valtion toimintatavan mukaisesti julkisella tarjouskilpailulla.