HaPK kesti PeKan vahvan alun — ”Pelissä oli iloa ja itseluottamusta”

Antti-Jussi Korhonen

Reko Marttila koitti ohittaa HaPK:n Mikko Seppälää.
Reko Marttila koitti ohittaa HaPK:n Mikko Seppälää.

Jalkapallon Kolmosen paikalliskamppailu kääntyi perjantaina Haminan suuntaan. Haminan Pallo-Kissat haki Karhulan keskuskentältä 3—1 (1—0) voiton Peli-Karhuista.

PeKa aloitti vahvasti, prässäsi tiukasti ja liikkui aktiivisesti. HaPK:n valmentaja Juha Jokela myönsi, että prässi yllätti heidät.

— Sanoin pelaajille, että vastataan siihen vaikka huonolla futiksella. Onneksi pystyimme pitämään maalin puhtaana.

Tapahtumia hallinnut PeKa joutui koppiin tappioasemassa, kun Mamet Mula vei HaPK:n 1—0-johtoon 44. minuutilla. Elias Liljasto riisti pallon ja pääsi laukomaan. Rurik Osola torjui, mutta Mula pani paluupallon sisään.

PeKa sai heti toisen puoliajan aluksi hyvän maalipaikan, mutta kunnon painostusta ei senkään vauhdittamana syntynyt. PeKa joutui pelin edetessä turvautumaan pitkiin palloihin ja ote siirtyi HaPK:lle.

Tunnin kohdalla sisään vaihdettu HaPK:n Ferdi Balkiran antoi vahvat työnäytteet maalien alustajana. 67. minuutilla Balkiran keskitti Kaarel Ustalle, joka otti pallon haltuun ja sijoitti sen alakulmaan.

— Selkäranka ei siihen ihan katkennut, mutta alkoi murtua, PeKan mediavastaava Miika Molander totesi 0—2-maalista.

75. minuutilla Balkiran antoi kovan syötön maata pitkin, ja Jimi Lassila liukui palloon ennen kuin Osola ehti hätiin. 0—3.

PeKa sai nollan rikki 87. minuutilla. Tomas Turunen sai pallon takatolpalle ja pelasi sen sieltä takaviistoon Juuso-Joonatan Vilkille. Tämä laukoi pallon ruuhkan takaa HaPK-maaliin.

— Liian vähän, liian myöhään. Parissa ottelussa pelimme on ollut nihkeää hyökkäyskolmanneksella. Kunnon maalipaikoille pääseminen tuntuu olevan vaikeaa, Molander harmitteli.

HaPK:lle voitto oli vasta kauden toinen, mutta toinen peräkkäinen. Sarjajumbolla on nyt enää kaksi pistettä säilyjän paikalle.

— Mukavalta tuntuu. Pelissä oli iloista ilmettä ja itseluottamusta. Jos saamme ensi viikolla pisteitä, tilanne ei näytä enää niin huonolta, Jokela sanoi.

HaPK kohtaa keskiviikkona Haminassa lohkokakkosen SavUn. Lauantaina HaPK pelaa kotonaan STPS:ää (sarjassa kuudentena) vastaan.

Lohkossa kahdeksantena oleva PeKa pelaa seuraavaksi vasta kahden viikon kuluttua, jolloin SavU saapuu Karhulaan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.