Tiesuunnitelma visioi kerrostaloja liikennemelun keskelle Kotkaan - "Idea ei olisi lainkaan toteuttamiskelpoinen"

ELY-keskus

Merituulentien parantamisesta valmistunut yleissuunnitelma visioi uutta kerrostaloa-aluetta Kotkansaarelle. Suunnitelman havainnekuvissa Redutti Kotkan läheisyyteen on sijoitettu kahdeksan suurta kerrostaloa. Suunnitelman julkaissut Kaakkois-Suomen ELY-keskus.

Talot on ahdettu Kotkan ehkä vilkkaimmalle ja meluisimmalle liikennealueelle. Aluetta rajaavat rautatie, Hyväntuulentie ja Merituulentie.

— Rakennukset on ilmeisesti sijoitettu havainnekuvaan kuvitusmielessä. Ne eivät pohjaudu mihinkään kaupungin suunnitelmiin. Idea ei olisi lainkaan toteuttamiskelpoinen, Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen sanoo.

Suunnitelmassa kuitenkin viitataan Kotkan keskustan osayleiskaavatyön yhteydessä syntyneeseen maankäyttösuunnitelmaan, joka on esitetty myös käsin piirrettynä karttana.

Hannonen ei karttaa tunnista.

— Minä näen sen ensimmäistä kertaa. Ei sitä ole voitu täällä kaupunkisuunnittelussa tehdä, Hannonen sanoo.

Tiesuunnitelman laatinen hanketyöryhmän puheenjohtaja Juha Laamanen sanoo, että ajatus tien lähialueiden ottamisesta rakennusmaaksi on peräisin Kotkan kaupungilta.

— Sehän ei edes tieviranomaisille kuulu. Sieltä on tullut viestiä, että Merituulentien uudistaminen vapauttaa alueita muuhun käyttöön. Olen kyllä samaa mieltä, ettei kyseiselle alueelle sovi kerrostalorakentaminen. Havainnekuvan teossa on ehkä ollut kyseessä tietokatkos tai virhetulkinta, Laamanen sanoo.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.