Ensi viikolla Jumalniemen jäteasemalta saa glögiä, pipareita sekä lajitteluohjeita — Sotek esittelee tammikuussa avautuvan kierrätysmyymälänsä

Joulun alla siivotessa kannattaa muistaa, että kotipihan loppujäteastiaan ei saa laittaa esimerkiksi sähkölaitteita.

Linda Varoma

Jumalniemen jäteaseman kierrätysmyymälä avaa ovensa tammikuussa.
Jumalniemen jäteaseman kierrätysmyymälä avaa ovensa tammikuussa.

Jumalniemen jäteasema palvelee jouluviikkoa edeltävällä viikolla normaalisti aina lauantaihin saakka. Maanantaista perjantaihin kello 10—16 Jumalniemen jäteasemalla tarjoillaan asiakkaille lisäksi glögiä ja pipareita.

Kymenlaakson Jäte ja Sotek-säätiö järjestävät glögitarjoilun yhdessä. Samalla Sotek-säätiö esittelee rakenteilla olevan, tammikuussa avattavan uudenlaisen Goodwill-kierrätysmyymälänsä tiloja. Tilaan on luotu jouluinen ”kuusimetsä”, jossa voi myös tehdä ostoksia. Myynnissä on kierrätystuotteita sekä Arvo by Goodwill –uusiotuotteita.

Perjantaina myymälätilassa soi jouluinen livemusiikki ja Kymenlaakson Jäte neuvoo lajitteluasioissa.

Jäteaseman palvelut avuksi joulusiivouksissa

Joulun alla siivotessa kannattaa muistaa, mitä pihan loppujäteastiaan ei saa laittaa. Sinne ei saa laittaa muun muassa sähkölaitteita eikä vaarallisia jätteitä. Ne tulee toimittaa jäteasemalle, jonne kotitaloudet saavat tuoda ne maksutta.

Jäteasemalle voi tuoda myös muut isommat jätteet ja isommat erät jätettä, jotka eivät mahdu pihan jäteastioihin. Osa jätteistä on maksuttomia ja osa on maksullisia.

Jumalniemen jäteasema on auki maanantaista perjantaihin kello 8—20 ja lauantaisin kello 9—15.