Kotkan aikuislukion oppilaalla todettu koronatartunta – Kymenlaaksossa todettiin lauantaina yhteensä kaksikymmentä uutta koronatapausta

Noin kaksikymmentä aikuislukion oppilasta on asetettu karanteeniin korona-altistuksen takia.

Raimo Eerola

Kotkan aikuislukio toimii samoissa tiloissa Kotkan lyseon kanssa.  Arkistokuva.
Kotkan aikuislukio toimii samoissa tiloissa Kotkan lyseon kanssa. Arkistokuva.

Kotkan aikuislukion oppilaalla on todettu koronvirustartunta, kertoo Kotkan kaupunki tiedotteessaan. Tartunnan takia runsaat kaksikymmentä aikuislukion opiskelijaa on asetettu karanteeniin.

Karanteeniin asetetut opiskelijat ovat olleet samoilla oppitunneilla sairastuneen kanssa 23. ja 24. marraskuuta. Karanteeni kestää joulukuun neljänteen päivään saakka.

Aikuislukio jatkaa tartunnasta huolimatta lähiopetuksessa ensi viikollakin.

– Pyrimme jatkamaan mahdollisimman normaalisti lähiopetuksessa. Karanteenissa oleville opiskelijoille järjestetään tietysti etäopetusta, Kotkan aikuislukion rehtori Sakari Valtiala kertoo.

Aikuislukion perusopetuksessa opiskelee tällä hetkellä noin viisikymmentä opiskelijaa.

– Maanantaina meillä aloittaa kaksikymmentä uutta opiskelijaa, joten senkin takia on tärkeää, että he voivat aloittaa opiskelun lähiopetuksessa, Valtiala jatkaa.

Maakunnassa useita uusia tartuntoja

THL:n tilastojen mukaan Kotkassa todettiin lauantaina 28. marraskuuta viisi uutta koronatartuntaa. Haminassa tartuntoja todettiin yksi ja Kouvolassa neljätoista.

Kotkassa on todettu epidemian aikana nyt yhteensä 86 koronatartuntaa. Haminassa tartuntoja on 37 ja Kouvolassa 212 kappaletta.