Kauppakeskus Pasaati vähensi asiakkaiden käytössä olleiden penkkien määrää ja poisti käytöstä istuintason – Kauppakeskuksen asiakkaille suositellaan maskien käyttämistä

Kauppakeskusjohtaja Sari Puhilas toteaa, että esimerkiksi lasten leikkipaikan avaaminen olisi tällä hetkellä liian suuri riski tartuntojen leviämisen kannalta.

Raimo Eerola

Kauppakeskus Pasaatissa on poistettu käytöstä torin puolen sisäänkäynnin lähellä oleva istuintaso.
Kauppakeskus Pasaatissa on poistettu käytöstä torin puolen sisäänkäynnin lähellä oleva istuintaso.

Sosiaali- ja terveysministeriö on suositellut muun muassa erilaisten urheilutilojen, sisäleikkipuistojen ja kauppakeskusten tilojen käytön rajaamista tai tilapäistä keskeyttämistä. Tarkoituksena on vähentää koronan tartuntariskejä aiheuttavia kontakteja.

Kauppakeskuksissa tulisi rajata niiden yleisiä oleskelutiloja. Liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja ja kulkureittejä rajoitukset eivät koske.

Kauppakeskusjohtaja Sari Puhilas sanoo, että kauppakeskus Pasaati haluaa olla mukana estämässä tartuntojen leviämistä alueella.

– Kymenlaakso on koronatartuntojen osalta kiihtymisvaiheessa. Ministeriön ohjeistus koski leviämisvaiheessa olevia alueita, mutta haluamme toimia etukenossa ja ehkäistä epidemian pahenemista alueellamme.

Penkkien määrää on vähennetty

Joihinkin toimiin Pasaatissa ryhdyttiin jo keväällä.

– Meillä lasten leikkipaikka on ollut suljettuna keväästä asti. Sen avaaminen olisi liian suuri riski tässä tilanteessa. Olemme myös jo aikaisemmin poistaneet joitakin asiakkaiden käytössä olleita penkkejä. Meillähän ei täällä suuria oleskelualueita olekaan, toteaa Puhilas.

Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaan Pasaatissa poistetaan lisää asiakkaiden käytössä olleita penkkejä.

– Pari penkkiä on nyt poistettu kauppakeskuksen toisesta kerroksesta, jossa nuoriso on viihtynyt paremmin. Ensimmäisessä kerroksessa, jossa liikkuu vanhempaa väkeä, penkkejä on siirretty kauemmas toisistaan.

Torin puolen sisäänkäynnin luona olevan istuintason käyttäminen on estetty tason ympärille tuodulla nauhalla.

– Vartijamme valvovat ettei istuintasolla istuta.

Siivous on kauppakeskuksessa edelleen tehostettua.

– Suosittelemme asiakkaille maskien käyttämistä kauppakeskuksessa.

Luetuimmat