Tilaajalle

Miehikkäläläinen karitsabaari on auki 24/7 — Seppälän Lammastilalla määkii yli 200 suomenlammasta

Kun vierailija astuu Seppälän Lammastilan lampolaan, kirmaavat karitsat vastaan kerjäämään rapsutuksia. Pienokaisten suihin päätyvät ihmislasten tapaan kaikki mahdolliset asiat kumisaappaista takinnyöreihin. Vaikka karitsoja hellitään, päätyy suurin osa niistä ruokapöytään. Lähdön paikka ei ole koskaan helppo, vaikka sen hyväksyykin, tilan emäntä Anu Turu toteaa. Hänen mielestään on tärkeää tietää, mistä liha tulee.

Kimmo Seppälä

Karitsat pääsevät kulkemaan karitsabaariin kapeiden porttien välistä, joista aikuiset yksilöt eivät mahdu.
Karitsat pääsevät kulkemaan karitsabaariin kapeiden porttien välistä, joista aikuiset yksilöt eivät mahdu.

Kevään tulon huomaa Seppälän Lammastilan lampolassa. Karitsoilla on päällä aamuvillitys ja aikuiset lampaat nauttivat sisälle kurkistelevasta auringosta. Kun maaliskuussa syntyneiden karitsojen ja niiden emojen karsinan portti avataan, on tulijoita vastassa paljon pieniä sorkkia.