Kotkamills tuo uuden lisäyksen muovittomiin elintarvikepakkauksiin — "Kuluttaja valitsee ympäristön kannalta kestävämmän vaihtoehdon, kun se tehdään helposti saatavaksi"

Tommi Mattila

Muoviton uutuus sopii rasvaisten ruokien,
kolmioleipien, leipomotuotteiden ja pakasteiden pakkaukseen.
Muoviton uutuus sopii rasvaisten ruokien, kolmioleipien, leipomotuotteiden ja pakasteiden pakkaukseen.

Kotkamillsiltä tulee uusi muoviton pakkaus, joka soveltuu rasvaisten ruokien, kolmioleipien, leipomotuotteiden ja pakasteiden pakkausmateriaaliksi.

Kotkamills kertoo tiedotteessaan, että pakkauksen suojakerros on vesipohjainen ja sen ansiosta tuotteen kierrättäminen on helppoa, kun muovia ei tarvitse erotella puukuiduista. Tuotteet voi kierrättää tavallisen paperi- ja kartonkikierrätysjätteen seassa.

Pakkaus kuuluu Aegle-pakkauskartonkeihin ja se on nimeltään Barrier plus. Tuotteet eivät sisällä muovia, terveydelle haitallisia fluorokemikaaleja tai vahoja.

Kotkamillsin toimitusjohtajan Markku Hämäläisen mukaan ensimmäinen muoviton pakkauskartonki lanseerattiin helmi-maaliskuun vaihteessa.

— Pakkausteollisuuden tehtävänä on luoda kestäviä ratkaisuja, jotka tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden vaikuttaa ympäristöön ja kestävään kehitykseen pienillä arkisilla valinnoilla. Tiedostava kuluttaja valitsee ympäristön kannalta kestävämmän vaihtoehdon, kun se tehdään helposti saatavaksi, Hämäläinen sanoo tiedotteessa.

Monet lehdet ovat uutisoineet tänään, että Euroopan komissio esittää uusia Euroopan unionin laajuisia sääntöjä, jotka kieltäisivät monia kertakäyttömuovituoteita kuten muoviset pumpulipuikot, kertakäyttöruokailuvälineet, kertakäyttölautaset, juomapillit, juomien sekoitustikut ja ilmapallokepit.

Syynä on on pyrkimys välttää haitallisen muovijätteen päätymistä meriin.

Juttuun on lisätty päivän uutinen kertakäyttöisten muovituotteiden kiellosta kello 17.56.

Uusimmat uutiset