Katumaalaukset toivottivat laivat tervetulleiksi

Nuutti Nissinen

Kotkalaisnuoret maalasivat merimaalauksia Itälaiturin pintaan torstaiaamupäivänä. Helli Kamppuri ja Mark Diakov viimeistelevät omaa teostaan.
Kotkalaisnuoret maalasivat merimaalauksia Itälaiturin pintaan torstaiaamupäivänä. Helli Kamppuri ja Mark Diakov viimeistelevät omaa teostaan.

Nuutti Nissinen

Maalaukset tehtiin yhteistyössä Kotkan aikuislukion nuorten aikuisten perusopetusryhmän kanssa. Viime keväänä peruskoulun päättänyt Deewanchai Araya oli yksi ryhmän taiteilijoista.

Nuutti Nissinen

Myös Katariinan päiväkodin lapset jättivät terveisensä purjelaivoille.

Helli Kamppuri ja Mark Diakov viimeistelevät merellistä maalausta Kantasataman Itälaiturilla. Asvaltin pintaan on syntymässä teos, joka esittää myrskyävällä merellä seilaavaa purjelaivaa.

Alus on puolalainen kolmimastoinen parkki Pogoria, yksi Kotkaan saapuneista The Tall Ships Races -vieraista. Katumaalauksessa Pogorian taustalla siintää Kotkan vanhin rakennus, Pyhän Nikolaoksen kirkko.

— Halusimme saada samaan teokseen laivan, myrskyävän meren, auringonlaskun ja ortodoksisen kirkon, nuoret kuvantekijät kertovat.

Kamppuri ja Diakov kuuluvat Kotkan lyseon lukion ympäristötaideryhmään, joka teki torstaiaamupäivällä katumaalauksia satamalaiturilla. Lyseon kuvataideopettaja Marjut Siro kertoo, että italialaiset katumaalaukset ovat tervehdyksiä suurille purjelaivoille, kuvallisia käyntikortteja.

— Mukana on viisi ryhmää. Näistä jokainen on valinnut maalaukseensa yhden laivan, johon on yhdistetty Kotkan tunnistettavimpia maamerkkejä. Kun miehistö kävelee tästä ohitse, he voivat nähdä kuvan omasta aluksestaan, Siro kertoo.

Katumaalausten luonnokset tehtiin jo viime keväänä lukion kuvataidetunneilla. Siron mukaan oppilaat työstivät luonnoksia myös väli- ja hyppytunneilla oma-aloitteisesti. Lopullinen teos toteutettiin asvaltille pastelliliiduilla ruutusuurennostekniikan avulla.

Sekä Kamppuri että Diakov ovat harrastaneet piirtämistä koko ikänsä. Nyt he maalasivat ensimmäistä kertaa kadulla.

— Tämä on ollut hauskaa. Ohikulkijat ovat pysähtyneet katselemaan ja ottamaan kuvia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.