Vaarallisten jätteiden keräys Kotkassa perjantaina

Kimmo Seppälä

Vaarallista jätettä ei saa laittaa sekajätteeseen. Sen voi tuoda kiertävään keräykseen.

Kotkassa kerätään jälleen vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Keräysautot kiertävät Kotkassa perjantaina 21. huhtikuuta. Keräys on asukkaille maksuton.

Keräykseen kelpaavat muun muassa kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei pidä sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

Lisäksi kierroksella otetaan vastaan metalliromua ja kotitalouksien sähkölaitteita. Kukin kävijä voi tuoda keräykseen korkeintaan kolme sähkölaitetta per laitetyyppi.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä sellaista metalliromua, joka sisältää vaarallista jätettä.

Palvelu on tarkoitettu niille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle.

Peräkärrykuormia ei pidä tuoda keräykseen, vaan ne on vietävä suoraan Heinsuon jäteasemalle. Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet otetaan Heinsuon jäteasemalla maksutta vastaan aina, kun jäteasema on avoinna.

Keräysaikataulu perjantaina 21. huhtikuuta:

Fuksinniitty 10.45–11.30

S-market Karhuvuori 12.00–12.30

Karhulan tori 13.15–14.15

Sunilantien hyötis, p-alue 14.30–15.00

Tavastilan koulu 15.30–16.00

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.