Jätteenkuljetus on myöhässä Kotkassa — Tankkausongelmat, uudet reitit ja lumentulo ovat viivästyttäneet tyhjennyksiä

Asukkaat ja taloyhtiöt voivat helpottaa jätteenkuljettajien urakkaa huolehtimalla, että lumityöt on tehty jäteastian ympäriltä, Kymenlaakson Jäte tiedottaa.

Heidi Nevalainen/Kymenlaakson Jäte

Yksi viivästymisen syistä on se, että uuden biokaasukäyttöisen jäteauton tankkaaminen ei onnistunut.
Yksi viivästymisen syistä on se, että uuden biokaasukäyttöisen jäteauton tankkaaminen ei onnistunut.

Kotkassa jätteenkuljetukset ovat myöhästyneet alkuvuoden aikana. Kymenlaakson Jätteen tiedotteen mukaan syynä ovat tankkausongelmat, uudet reitit ja runsas lumi.

Jäteastian tyhjennyksissä on edelleen viivästyksiä ja jäteastian tyhjennys voi siirtyä.

Normaali palvelulupaus jäteastiatyhjennyksissä on ”plus miinus yksi päivä” reittipäivään nähden, mutta nyt viivästystä on osalle asiakkaista kertynyt jo enemmän.

Viivästymiset alkoivat uudenvuoden jälkeisenä viikonloppuna. Arkipäivälle osunut uudenvuodenpäivä siirsi tyhjennyksiä. Tyhjennyksiä olisi jatkettu lauantaina, mutta biokaasun tankkausasema oli epäkunnossa eikä uuden biokaasukäyttöisen jäteauton tankkaaminen onnistunut.

Kymenlaakson Jätteen mukaan näin menetettiin yksi työpäivä, ja tyhjennyksiä jouduttiin jättämään seuraavalle viikolle. Kotkan tankkausasema alkoi toimia vasta maanantaina kello 10—11 maissa, jolloin myöhästymistä tuli lisää.

Kotkan jätekuljetuksissa otettiin vuoden alusta käyttöön uudet ajoreitit, joissa jätteitä kuljetetaan kaksilokeroautolla. Myös uusien reittien käyttöönotto on tuonut lisää haastetta kuljetuksiin.

Runsas lumentulo on hidastanut jätteenkuljettajien työtä. Asukkaat ja taloyhtiöt voivat helpottaa jätteenkuljettajien urakkaa huolehtimalla, että lumityöt on tehty jäteastian ympäriltä.