Lindelöf lopettaa torstaina — katso väistyvän kaupunginjohtajan videotervehdys

Henry Lindelöf toivottaa läksiäistervehdyksessään hyvää jatkoa Kotkalle, jonka johtajana hän toimi vuodesta 2002 lähtien.

Henry Lindelöf jää eläkkeelle toukokuussa, mutta jää vapaille jo nyt.

Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin viimeinen työpäivä on torstaina. Eläkkeelle hän jää virallisesti toukokuun alussa, siihen asti hän pitää kertyneitä lomia pois. Lindelöf ehti toimia Kotkan kaupunginjohtajana vuodesta 2002 alkaen.
Lindelöf kuvailee kaupungin antamassa tiedotteessa aikaansa Kotkan palveluksessa mielenkiintoiseksi ja suureksi tehtäväksi. Hän kertoo panostaneensa siihen täysillä ja kokee itse saaneensa paljon.

Kiitosta henkilöstölle

Lindelöf toteaa, että kaupunginjohtajan pitää olla monessa mukana. Omilla visioilla ja käytännön päivittäisellä johtamisella voi vaikuttaa konkreettisesti erilaisiin asioihin. Kaupunkia voi kehittää haluttuun suuntaan, yhdessä luottamustehtävissä olevien ja viranhaltijoiden kanssa.
Erityisesti Lindelöf kiittää Kotkan osaavaa henkilöstöä, jota ilman Kotkan arki ja uusi huominen eivät olisi mahdollisia.
 — Olen kiitollinen siitä, että Kotkassa on ollut niin yhteistyöhaluinen ja taitava verkosto ympärilläni. Kaupunkia voi kehittää vain yhteistyössä. Olen saanut aina enemmistön tuen.
Lindelöf on panostanut työssään erityisesti Kotkan kansainvälisyyden, logistisen aseman sekä kulttuurielämän edistämiseen, läksiäistiedotteessa kerrotaan.
Kaupunginjohtajan työ on hänen mielestään hyvin laaja-alaista, jokainen johtaja tuo tehtävään oman osaamisensa ja persoonansa. Lindelöf pyrki tuomaan työhön kehitysmyönteisyyttä, positiivisuutta ja kansainvälisyyttä.


 
Pasaati, Vellamo ja Kantasatama


 
Lindelöfin ura Kotkassa alkoi 2002, kun päätös Kauppakeskus Pasaatin rakentamisesta oli juuri tehty. Merikeskus Vellamo valmistui Kantasatamaan 2008. Päätökset Kantasataman laajemmasta kehittämisestä ehdittiin tehdä juuri ennen hänen siirtymistään vapaalle.
 Kaikkia isoja hankkeita suunnitellaan ja kehitetään vuosia ennen kuin ne konkretisoituvat. Esimerkiksi Kantasatamaa on suunniteltu noin viisi vuotta. Nyt alueelle on syntymässä korkeakoulukampus, tapahtumakeskus ja outlet-keskittymä.
Projektien kehittämiseen sisältyy sekä suvantovaiheita että nopean kehityksen pyrähdyksiä. Johtajan tehtävänä on nähdä visio kirkkaana ja innostaa muitakin mukaan, tiedotteessa muistutetaan.
Kotka sai vuonna 2017 sähköosakkeidensa myynnistä noin 70 miljoonaa euroa ja toriparkin myynnistä noin 7 miljoonaa euroa. Näidenkin myyntineuvottelut aloitettiin jo vuosia sitten. Saadut rahat helpottavat puolestaan kaupungin uutta kehittämistä.

Aikaa itselle ja perheelle

Lindelöf odottaa mielenkiinnolla uutta aikakautta elämässään.
— Kun työpaineet ovat poissa, jää aikaa enemmän itselle ja perheelle. Pääsen ulkoilemaan ja lukemaan enemmän!
Myös Kotkassa alkaa uusi aika. Uusi valtuusto aloitti kesällä, pian aloittaa uusi kaupunginjohtaja ja 2019 noin puolet kaupungin henkilöstöstä siirtyy uuteen maakunnalliseen sote-kuntayhtymään.
Kotkalle Lindelöf toivottaa hyvää jatkoa.
— Kotka on erinomainen kaupunki, jolla on kansainvälinen meininki, suuri satama sekä rikas ja vilkas kulttuuri- ja urheiluelämä. Kotkalla on myös hyvä brändi, se on kaupunki, josta miltei jokaisella on mielipide — ja usein positiivinen. Siis Hyvän tuulen kaupunki!
 Lindelöfin loman aikana kaupunginjohtajan sijaisena toimii palvelujohtaja Jorma Haapanen. Kotkan uusi kaupunginjohtaja Esa Sirviö aloittaa tehtävässään näillä näkymin maaliskuussa.

Videotervehdys on osa Kotkan kaupungin toimittamaa väistyvän kaupunginjohtajan läksiäistiedotetta.


Henry Lindelöf


Hallintotieteiden maisteri
Syntynyt Porvoossa 6.1.1953
Sotilasarvo kapteeniluutnantti
Kunnallisissa tehtävissä Porvoon Maalaiskunnassa, Hangossa ja Porvoossa vuosina 1977—1980
Yleissihteerinä Kunnallisen sopimusvaltuuskunnan toimistossa (nyk. Kunnallinen työmarkkinalaitos) 1980—1990
Loviisan kaupunginjohtajana 1990—2002