Kotka korvaa koronasulkujen aikana menetetyn uimahalli- ja kuntosaliajan

Hyvitykset korteille ja rannekkeille tehdään automaattisesti, kun asiakas seuraavan kerran käy kuntosalilla tai uimahallissa.

Antti Kaarto

Kotka hyvittää asiakkaille koronan vuoksi menetetyn maksetun käyttöajan esimerkiksi uimahalleissa.
Kotka hyvittää asiakkaille koronan vuoksi menetetyn maksetun käyttöajan esimerkiksi uimahalleissa.

Kotkan kaupunki hyvittää kaikkien ennalta ostettujen uimahalli- ja kuntosalikorttien ja -rannekkeiden koronan aiheuttaman poikkeustilan aikana käyttämättä jääneen ajan. Kaikkien liikuntapaikkojen käyttökatkon aikana voimassa olleista liikuntapalveluiden tuotteista saa hyvityksen.

Kotkan kaupungin uimahallit suljettiin koronavirustilanteen vuoksi 12. maaliskuuta. 18. maaliskuuta suljettiin myös muut liikuntapaikat, kuten kuntosalit, koulujen liikuntasalit ja ulkokentät. Uudestaan liikuntatiloja on otettu käyttöön 14. toukokuuta. Uimahallit ja kuntosalit avautuvat kesäkuun alussa.

Hyvitys rannekkeelle automaattisesti

Kaikki kortit ja rannekkeet päivittyvät, kun asiakas menee seuraavan kerran uimahalliin tai kaupungin kuntosalilla. Päivityksessä menetetty käyttöaika korvautuu automaattisesti.

– Asiakkaalle kuitenkin hyvitetään vain se aika, joka hänellä oli esimerkiksi kuntosalikortissa jäljellä. Jos hänellä oli viikko aikaa käyttökatkon alkaessa, saa hän hyvityksenä käydä kuntosalilla 1. kesäkuuta lähtien yhden viikon ajan, Kotkan liikuntajohtaja Antti Mattila kertoo tiedotteessa.

Kaikki uimahallirannekkeet aktivoidaan Kotkan maauimalan avautuessa 1. kesäkuuta ja käyttöajan menetys kaikille hyvitetään automaattisesti viimeistään 1. heinäkuuta alkaen, kun Karhulan uimahalli avataan asiakaskäyttöön.

Mahdollisissa ongelmatapauksissa asiakas voi olla yhteydessä arkisin kello 8–16 joko tapani.laakso@kotka.fi, p. 040 192 9638 tai antti.blomberg@kotka.fi, p. 040 566 4126.

Kaupungin tuloihin menetys

Liikuntapalveluiden käyttökatko on aiheuttanut asiakkaiden ennalta ostamiin uimahalli- ja kuntosalilippuihin hyvitysvelkaa kaupungille noin 50–60 000 euroa. Vaikutus tulee näkymään liikuntapalveluyksikön tuloksen heikentymisenä tänä vuonna. Uimahallien ja kuntosalien kausikortteja ja muita vastaavia tuotteita on ostettu noin 4 000. Keskimääräinen hyvitettävä summa asikasta kohden on 12–17 euroa.