Jukka Tanska on Kotkan uusi opetustoimenjohtaja — Tanskan talousosaaminen teki vaikutuksen valitsijoihin

Päätös valinnasta oli yksimielinen.

Kimmo Seppälä

Kotkan opetustoimenjohtaja Juha Henriksson oli mukana valitsemassa itselleen seuraajaa.

Kotkan kaupunginhallitus on valinnut kaupungin uudeksi opetustoimenjohtajaksi filosofian kandidaatti Jukka Tanskan. Valinta oli yksimielinen.

Kaupunginhallituksen mukaan helsinkiläisellä Tanskalla on työkokemuksen perusteella hakijoista monipuolisin ja laaja-alaisin kokemus. Hänellä on noin 27 vuotta rehtori- tai apulaisrehtorikokemusta kolmesta eri koulusta, viimeksi Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta, jossa hän toimi myös koulua ylläpitävän osakeyhtiön toimitusjohtajana. Tanska on toiminut myös rehtorikouluttajana.

Tanskan kokemus kunnallishallinnosta taas tulee toimimisesta koulutuksen järjestäjän edustajana kiinteässä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Tanska vakuutti myös haastattelussa

Myös hakijoita tentannut haastatteluryhmä oli katsonut haastateltujen työkokemuksen ja haastattelutilanteessa saatujen lisätietojen sekä hakijan soveltuvuudesta saatujen tietojen perusteella Tanskan soveliaimmaksi opetustoimenjohtajan virkaan.

Haastattelijoina toimivat kaupunginjohtaja Esa Sirviö, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Sami Virtanen, henkilöstöjohtaja Minna Uusitalo, ensi vuoden alussa eläkkeelle jäävä opetustoimenjohtaja Juha Henriksson ja kansliapäällikkö Marianna Ruonala.

Kommentoidut