Ekami aloitti koulutusuudistukseen valmistumistunnelmissa

Raimo Eerola

Haminassa rakennusalaa opiskelevat Krista Söderhol (vas.), Laura Koskikallio ja Saana Matilainen aloittivat syyslukukauden käytännön harjoittelulla.
Haminassa rakennusalaa opiskelevat Krista Söderhol (vas.), Laura Koskikallio ja Saana Matilainen aloittivat syyslukukauden käytännön harjoittelulla.

Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto aloitti syyslukukauden Haminassa ja Kotkassa tiistaina. Opistossa valmistaudutaan parhaillaan vuodenvaihteessa voimaan tulevaan ammatillisen koulutuksen uudistukseen. Opiston rehtori Sami Tikkasen mukaan uudistus teettää isoja toiminnallisia muutoksia, joita valmistellaan samalla, kun opetusta järjestetään.

Eduskunnan kesäkuun lopulla hyväksymän ammatillista koulutusta koskevan lain tuntuvimmat muutokset kohdistuvat työssäoppimiseen.

— Tavoite on, että työpaikoilla tapahtuvaa koulutusta on aiempaa enemmän. Mitä lähempänä ollaan oikean työn tekemistä, sitä varmemmin opiskelija työllistyy valmistuttuaan, Tikkanen sanoo.

Muutoksia on tulossa myös aikuisopiskelijoiden ja nuorten opiskelun toimintamalleihin.

— Peruskoulun jälkeen ammatilliseen koulutukseen hakeutuneelle nuorelle on koulutus järjestetty eri tavalla kuin aikuisopiskelijalle. Vuoden alusta prosessi tulee olemaan yhtenäinen eli on sama, onko aikuinen tai nuori. Molemmissa tapauksissa mennään tismalleen samojen toimintatapojen kautta eli se selkeyttää ammattikoulutuksen järjestämistä kaikille osapuolille.

Tiistaina Ekamissa aloitti 575 opiskelijaa ammatillisessa koulutuksessa, joista Haminassa 106 ja Kotkassa 469. Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa aloitti 60 opiskelijaa.

Lue lisää keskiviikon Kymen Sanomista tai digilehdestä.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.