Google investoi 600 miljoonaa euroa uuteen palvelinkeskukseen Haminassa

Uusi keskus tulee yhtiön palvelinkeskusalueelle Summaan.

Kimmo Seppälä

Googlella on palvelinkeskus Haminan Summassa. Nyt Summaan on tulossa uusi jätti-investointi.
Googlella on palvelinkeskus Haminan Summassa. Nyt Summaan on tulossa uusi jätti-investointi.

Haminaan on tulossa jättipotti Googlelta. Yhtiö ilmoitti maanantaina kello kymmenen aikaan investoivansa 600 miljoonaa uuden palvelinkeskuksen rakentamiseen Haminaan. 

Uusi palvelinkeskus tulee Summaan vanhan paperitehtaan tontille. Googlella on toiminut palvelinkeskus Haminassa vuodesta 2009. 

— Tämä on suurin koskaan tehty yksittäinen investointi Haminan historiassa ja sillä on positiivinen työllisyysvaikutus sekä rakennusvaiheessa että sen jälkeen. Investointi toimii myös koko alueen vetovoimaa lisäävänä tekijänä. Jo yli kymmenen vuotta jatkunut yhteistyö Googlen ja Haminan kaupungin välillä on toiminut erittäin hyvin, toteaa Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen.

Haminan palvelinkeskuksen johtaja Arni Jonsson toteaa investoinnin kertovan yhtiön sitoutumisesta alueeseen. 

— Olemme päässeet osaksi paikallista yhteisöä ja saaneet vahvan tuen Kymenlaakson järjestöiltä, oppilaitoksilta ja yrityksiltä. Olemme myös ylpeitä siitä, että kaikki palvelinkeskuksemme ympäri maailman, Hamina mukaan lukien, käyttävät ainoastaan uusiutuvaa energiaa, Jonsson kertoo.

Googlen maajohtaja Antti Järvisen mukaan tarve yhtiön palveluille kasvaa päivittäin. 

— Rakennamme palvelinkeskusinfrastruktuuriamme vastaamaan tähän tarpeeseen, mikä puolestaan vaikuttaa positiivisesti Suomen talouteen muun muassa syntyvien työpaikkojen kautta, Järvinen sanoo.

Uutista päivitetty 27.5. kello 10.45. Lisätty Arni Jonssonin ja Antti Järvisen kommentit. 

Luetuimmat