Paloasemalle lisähintaa Haminassa — Paloasemaa varten tarvitaan reilut 177 000 euroa lisärahaa

Valtuuston on myönnettävä lisäraha tai urakat raukeavat.

Raimo Eerola

Haminan paloasema on  väistötiloissa tuulivoimaloita valmistaneen Winwindin entisessä tehdashallissa Hailikarissa, kunnes uusi paloasema valmistuu.
Haminan paloasema on väistötiloissa tuulivoimaloita valmistaneen Winwindin entisessä tehdashallissa Hailikarissa, kunnes uusi paloasema valmistuu.

Haminan paloaseman rakentaminen tulee aiottua kalliimmaksi. Haminan kaupunginvaltuusto on tammikuussa hyväksynyt uuden paloaseman arvonlisäverottomaksi tavoitehinnaksi 3 888 840 euroa. Urakat on kilpailutettu ja niiden loppusummaksi muodostui 3 867 100 euroa. Urakoiden lisäksi paloasemaan kohdistuu muita kustannuksia muun muassa suunnittelu- ja valvontatöistä sen verran, että hankkeen kokonaishinnaksi muodostuu 4 066 580 euroa, joten valtuuston hyväksymä tavoitehinta ylittyy 177 780 eurolla.

Kaupunginhallitus on hyväksynyt paloasemaa koskevat urakat ehdollisina siten, että päätökset raukeavat, mikäli kaupunginvaltuusto ei myönnä paloasemaan 177 780 euron lisämäärärahaa. Kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle lisämäärärahan myöntämistä ja samalla hankkeen uudeksi tavoitehinnaksi 4 066 580 euroa. Perussuomalaisten Ari Rinne ja Peter Muurman vastustivat esitystä.

Paloaseman rakentaminen saadaan kuluvana vuonna ja ensi vuonna toteutettua investointiohjelman mukaisesti. Tavoitehinnan ylitys koskee vuoden 2021 investointisuunnitelmaa.

Uuden paloaseman valmistuttua sen tilat vuokrataan Kymenlaakson pelastuslaitokselle ja maakuntauudistuksen toteutumisen jälkeen Maakuntien tilaliikelaitokselle.