Kotkalaisen Antti Horton ei pitänyt ajaa kuin puoli kautta — hyvä menestys toi uutta rahaa ja kiihdytysajon EM-hopeaa

Eagle Racing

Antti Horto kiihdytti matkaan EM-kauden päättäneessä Britannian Santa Podin osakilpailussa viime viikonloppuna.

Kotkalaista Eagle Racingiä edustava Antti Horto, 33, saavutti uransa ensimmäisen kiihdytysajon EM-mitalin sijoittumalla kuninkuusluokka Top Fuelin EM-sarjassa toiseksi.

Sarjan päätösosakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Englannissa.

— Tuntuu aika hyvältä. Meillä oli viimeisessä kisassa vielä teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen, mutta aivan omissa käsissä se ei enää ollut. Aluksi olin vähän pettynyt, mutta kun sain hopeamitalin kaulaan ja näin koko porukan ilon, se tuntui hyvältä. Ison työn takana tämä oli.

Horton valttina oli tasaisuus. Kuudesta osakilpailusta tuli vain yksi voitto, mutta täydellisiä floppikisoja ei ollut yhtäkään.

Euroopan mestaruuden vei maltalainen Duncan Micallef.

Horto ajoi kaudella uuden nopeusennätyksensä. Varttimaili (noin 402 metriä) taittui 3,96 sekunnissa, ja loppunopeus oli 490,9 kilometriä tunnissa.

— Pystyimme satsaamaan täksi kaudeksi uuteen autoon. Siinä on potentiaalia suurempiinkin nopeuksiin. Yhdessä kilpailussa apunamme oli kokenut jenkkimekaanikko, joka sanoi, että autosta pystyisi puristamaan 3,8:lla alkavan ajan. Se tarkoittaisi yli 500:n loppunopeutta, Horto kertoo.

Kotkalaista Eagle Racingia edustava Horto ajoi viime kaudella vain yhden EM-osakilpailun. Täksi kaudeksi talli sai sen verran rahoitusta, että Horto aloitti kauden kolme osakilpailua eli vain puoli kautta mielessään.

Vahvan alkukauden ansiosta tiimi sai kesällä lisää uusia yhteistyökumppaneita.

— Teimme päätöksen koko kauden ajamisesta. Halusimme katsoa, mihin meistä on, Horto kertoo.

Hän kiittelee yhteistyökumppaneita ja taustatiimiään vuolaasti. Kisaviikonloppu vaatii kuljettajan lisäksi kisapaikalle 15 muutakin ihmistä.

— Kenellekään ei makseta mitään. He ovat todella sitoutuneita, ja uhraavat kuuden viikonlopun verran lomiaan ja vapaa-aikojaan. Marginaali epäonnistumisen ja onnistumisen välillä on todella pieni, mutta tiimin ansiosta pystyimme ottamaan mitaliin tarvitut kierrosvoitot, Horto kiittää.

Rahoituskuviot etenivät kauden kuluessa niin suotuisasti, että Eagle Racing päätti ajaa täyden EM-sarjan myös ensi vuonna.

— Se nostaa tiimihenkeä, että kaikki tietävät tulevat kuviot hyvissä ajoin. Kun tänä vuonna tuli hopeaa, on ensi vuonna tavoitteena mestaruus, Horto sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet