Reijo Paukku on uusi Tervamestari

Linda Varoma

Reijo Paukku on vuoden 2017 Tervamestari.

Uusin Tervamestari on kotkalainen, eläkkeellä oleva teatteriohjaaja Reijo Paukku. Kotka-seura myönsi tänään arvonimen Paukulle hänen ansioistaan kotkalaisen identiteetin rakentamisessa.

— Tänä vuonna valitsimme Tervamestariksi kulttuurin vahvan vaikuttajan, joka on tunnettu ympäri maata jo noin 50 vuoden ajan, kerrotaan Kotka-seurasta.

Paukku itse on hämmentynyt saamastaan arvonimestä.

— Ihmettelen vaan, miten tämä arvonimi minulle annettiin. Minulla on vain yksi kokemus tervasta. Vuosia sitten, kun olin ohjaamassa erään kesäteatterin esitystä, oli siellä sellainen surkean näköinen pirttikalusto. Kun en keksinyt muuta, tervasin sen. No, tervahan ei kuivunut koko kesänä ja näyttelijöillä oli takapuolet tervassa joka esityksen jälkeen, muistelee Paukku naurahtaen.

— Isoisäni oli venemestari ja olisihan minun sitä kautta pitänyt tietää miten terva käyttäytyy, miettii Paukku.

Tervamestari 2017

Reijo ”Rolle” Paukku

s. 1942

Teatteriohjaaja, lavastaja, puvustaja

Tanssija, koreografi

Näytelmäkirjailija

Kotkan Kaupunginteatterin entinen johtaja

Kuvataiteilija, ikonimaalari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.