Jälleen työnseisaus — Teollisuusliitto koventaa painostustoimia Deltaa ja Kiaa kohtaan

Yrjö Ruotsalainen

Lakkoon osallistuu noin 200 asentajaa. Arkistokuva.

Teollisuusliitto jatkaa painostustoimiaan Delta Autoa, Delta Motor Groupia sekä Kia Motors Finlandia vastaan toisella työnseisauksella lyhyen ajan sisään. Työnseisaus käynnistyy keskiviikkona keskiyöllä ja päättyy sunnuntaina keskiyöllä.

Liitto toteutti jo pari viikkoa sitten lakon yhtiöiden korjaamo- ja asennustöissä, ja nyt työnseisaus koskee myös yritysten sekä niiden aputoiminimien varaosamyyntiä sekä toimistotöitä.

Teollisuusliiton tiedotteen mukaan lakon taustalla ovat pitkäaikaiset ongelmat yhtiön kanssa, työnantajan harjoittama uhkailu ja kiristys. Delta Auto irtisanoi keväällä suurimman osan asentajistaan mukaan lukien pääluottamusmiehiä sekä työsuojeluvaltuutettuja.

Teollisuusliitto on haastanut myös alan työnantajaliiton Autoalan Keskusliiton työtuomioistuimeen valvontavelvollisuuden noudattamatta jättämisestä.

Kotkassa Delta Autolla on liike Suurniitynkadulla.

Henri Pitkänen

Henri Pitkänen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.