Kymenlaakson pelastuslaitos sai sydäntälämmittävän lahjoituksen

Lahjaksi saatuja pehmoleluja annetaan eteläisessä Kymenlaaksossa ambulanssikyytiin joutuville lapsipotilaille.

Seppo Rautiovaara

Arkistokuva, ei siis kuva pelastuslaitoksen saamista leluista.

Kymenlaakson pelastuslaitos julkaisi tiistaina Facebook-sivuillaan hyvän mielen päivityksen. Siinä kerrotaan pelastuslaitoksen saaneen lahjoituksena kymmeniä pehmoleluja.

Lelut tullaan jakamaan Kymenlaakson pelastuslaitoksen eteläisen alueen ambulansseihin — Kotkaan ja Haminaan. Ambulansseissa lelujen uskotaan tuovan lohtua pienelle potilaalle. Pikkupotilaat saavat lelut omakseen, kun kyyti tai hoitotilanne päättyy.

Tämä päivitys on saanut eniten tykkäyksiä meidän Facebook-sivujemme historian aikana.

Lelut lahjoitti kymenlaaksolainen henkilö, joka ei halua julkisuuteen.

— Hän soitti ensin ja kysyi, voiko tällaisen lahjoituksen tehdä. Sanoin, että otamme mieluusti vastaan leluja, kunhan erilaiset turvallisuuteen liittyvät näkökohdat on otettu huomioon. Leluissa ei esimerkiksi saa olla irtoavia osia, eikä teräviä kulmia, kertoo Kymenlaakson pelastuslaitoksen ensihoitopäällikkö Tarja Hjelt.

Hjeltin mukaan lahjoittaja oli huomioinut turvallisuusasiat erittäin hyvin.

Eniten tykkäyksiä ikinä

Hjelt kertoo koko pelastuslaitoksen henkilöstön olevan iloinen ja kiitollinen lahjoituksesta.

— Lahjoittaja toivoi, että lapsille jäisi jokin hyväkin muisto tilanteesta, joka ei yleensä ole mukava. Eli siitä, kun sairaskohtaus tai onnettomuus kohtaa. Näin varmasti käykin.

Vaikka lahjoittaja ei halua henkilökohtaisesti julkisuuteen, halusi Kymenlaakson pelastuslaitos kuitenkin asialle julkisuutta. Sitä on tullut Facebook-päivityksen avulla paljon.

— Tämä päivitys on saanut eniten tykkäyksiä meidän Facebook-sivujemme historian aikana.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet