Husulaan ehkä moduulikoulu — nykyisessä kiinteistössä sisäilmaongelmia

 Uuden koulun suunnittelu on jo aloitettu Haminassa. Suurin osa oppilaista siirtyy väistötiloihin tyhjillään olevaan Summan kouluun vuoden alussa.

Antti-jussi Larvio

Husulan koulun sisäilmaongelmien syyksi ovat paljastuneet seinäeristeiden kosteusvauriot. Koululla on edessään mittava remontti.
Husulan koulun sisäilmaongelmien syyksi ovat paljastuneet seinäeristeiden kosteusvauriot. Koululla on edessään mittava remontti.

Hamina selvittää vuokrattavan moduulikoulun hankintaa Husulan koulun korvaajaksi. Husulan koulu on kärsinyt pitkään sisäilmaongelmista, joita ei korjausyrityksistä huolimatta ole saatu poistettua. Haminan kaupunginvaltuusto sai maanantaina selvityksen Husulan koulun sisäilmaongelmasta ja jatkotoimista tilanteen korjaamiseksi.

Husulan koulun hankesuunnittelu on käynnistetty ja siinä selvitetään yhtenä vaihtoehtona vuokrattavan moduulikoulun hankintaa korvaamaan nykyinen Husulan koulukiinteistö.

Hankesuunnitelmassa arvioidaan muun muassa moduulikoulun tilojen toimivuutta ja muunneltavuutta, rakennustekniikkaa, toimitusaikataulua sekä kustannuksia. Suunnitelman valmisteluun liittyen rakentamisen asiantuntijoista ja kouluhenkilöstöstä koostuvan hanketyöryhmän on määrä vierailla tutustumassa ainakin Espoossa toimivaan moduulikouluun.

Väistötilat Summasta

Uuden koulun rakentamisen ajaksi Husulan koulun oppilaista suurin osa aiotaan sijoittaa ensi vuoden tammikuun alusta tyhjillään olevaan Summan koulun kiinteistöön. Sinne on arvioitu mahtuvan noin 120 oppilasta. Lisäksi 40 oppilasta sijoitetaan muihin Haminan kouluihin.

Ennen koko koulun siirtymistä väistötiloihin tarjotaan Husulan koulussa oireileville oppilaille mahdollisuus siirtyä yksittäisille vapaille oppilaspaikoille muihin kaupungin kouluihin. Husulan koulun sisäilmaongelma ei Haminan kaupungin terveystarkastaja Harri Julkusen mukaan ole tällä hetkellä niin hälyttävä, ettei koulutyötä siellä voitaisi toistaiseksi jatkaa.

Husulan koulun ensimmäinen osa on rakennettu 1950-luvulla. Koulua laajennettiin ja peruskorjattiin noin 15 vuotta sitten. Tämän jälkeen sisäilmaongelmien korjauksia on tehty useita.

Haminan kaupunginvaltuusto hyväksyi maaliskuussa kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksen, johon sisältyi kahden uuden koulun rakentaminen Haminaan. Husulan koulun lisäksi uusi koulu on tarpeen kaupungin läntiselle alueelle. Sen rakentamisesta ei kuitenkaan vielä ole aloitettu valmisteluja.