Vanhat astiastot myyntiin tai tiilijauheeksi — Iittalan Vintage-palvelu laajenee tänään Kotkaan

Vintage-palvelun kautta voi kierrättää myös muiden valmistajien huonokuntoisia tai rikkimenneitä keramiikka- ja lasiastioita.

Iittala

Vanhat astiastot myyntiin tai tiilijauheeksi — Iittalan Vintage-palvelu laajenee tänään Kotkaan

Käytettyjä Iittalan ja Arabian astioita myyvä ja suuren suosion saavuttanut Vintage-palvelu laajenee tänään Kotkan Iittalan myymälään. Vintage-palvelu ostaa ja myy Iittalan ja Arabian vanhoja arkiastioita ja kierrättää myyntiin kelpaamattomat ja huonokuntoiset astiat eteenpäin.

Maaliskuussa lanseerattu Vintage-palvelu ostaa ja myy käytettyjä Iittalan ja Arabian arjen käyttöastioita. Astioiden kunto tarkistetaan, ja myyntiin kelpaamattomat astiat toimitetaan kierrätettäväksi ja uudelleen hyödynnettäväksi.

Kahvikupit kierrätykseen

Vintage-palvelun kautta voi kierrättää myös muiden valmistajien huonokuntoisia tai rikkimenneitä keramiikka- ja lasiastioita. Nyt Vintage laajenee myös Kotkan Iittalan myymälään.

— Vintage-palvelu täydentää Kotkan myymälää. Palvelu on ollut todella suosittu ja ihmiset ovat ottaneet hyvin vastaan mahdollisuuden myydä meille tarpeettomat astiansa, Vintage-palvelusta vastaava Lotta Eskolin kertoo.

Vintage-osastoilla myydään astioita monilta eri vuosikymmeniltä.

— Hyllyillä käy melkoinen kuhina ja suosituimmat astiat liikkuvat nopeasti, jopa minuuteissa. Olemme myös huomanneet, että monet asiakkaat käyvät päivittäin kurkkaamassa Vintage-valikoiman. Ihmiset haluavat kerroksellisuutta kattauksiinsa ja etsivät puuttuvia osia jo keräilemiinsä sarjoihin tai täydentävät kattausta kauniilla, vanhoilla osilla kuten sokerikoilla tai kastikekannuilla.

Rikkinäiset astiat kierrätykseen

Monissa kunnissa keraamiset ja lasiset astiat on aiemmin pitänyt heittää sekajätteen sekaan. Vintage tarjoaa mahdollisuuden kierrättää myös rikki menneitä astioita. Kierrätykseen tuotavat astiat hyödynnetään uudelleen rakennusteollisuuden materiaaleina, keramiikasta valmistetaan tiilissä käytettävää tiilijauhetta ja lasimurskaa käytetään eristemateriaalien valmistamisessa.

— Vintage-palvelu ei osta eikä myy muiden valmistajien astioita, mutta myös ne on mahdollista kierrättää palvelun kautta. Kestävä kehitys ja kiertotalous ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämpiä arvoja, eikä astioiden pitäisi päätyä roskiin, jos niitä on mahdollista hyödyntää uudelleen raaka-aineena.

Vintage-palvelun kautta rikkimenneet astiat on jatkossa mahdollista kierrättää yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen.

Vintage-palvelua myös verkkokaupassa

Samalla kun palvelu laajenee uusille paikkakunnille, lanseerataan tänään myös verkkokauppapilotti, jonka kautta on mahdollista ostaa Vintage-tuotteita.

— Vintage-palvelu halutaan tuoda koko Suomeen, niillekin alueille, joilla ei ole omaa Iittalan myymälää. Olemme myös huomanneet, että eri astiasarjat kiinnostavat eri paikkakunnilla. Esimerkiksi Ruska-sarjalla on menekkiä pääkaupunkiseudulla. Haluamme myös testata uusia ratkaisuja ja liiketoimintamahdollisuuksia, Eskolin jatkaa.