Suursaaren länsipuolella pulaan joutuneen rahtialuksen tila on vakaa — Alus hinattaneen perjantaina turvasatamaan

Pietariin matkalla olleen rahtialuksen konehuoneeseen vuoti 5—6 metriä vettä. Aluksen 22-henkisellä miehistöllä ei ole välitöntä vaaraa.

Rajavartiolaitos

Vartiolentolaivue on käynyt kuvaamassa tilanteen Suomenlahdella. Kuvassa etualalla rahtialus Glory Hongkong sekä apuun tullut jäänmurtaja Nordica.
Vartiolentolaivue on käynyt kuvaamassa tilanteen Suomenlahdella. Kuvassa etualalla rahtialus Glory Hongkong sekä apuun tullut jäänmurtaja Nordica.

Panaman lipun alla purjehtiva rahtialus Glory Hongkong joutui pulaan Suursaaren länsipuolella torstaina. Aluksen konehuoneeseen vuoti 5—6 metriä vettä.

Merivartiostosta kerrotaan, että tilanne aluksella on vakaa, eikä välitöntä uppoamisvaaraa ole.

Aluksen 22-henkisellä miehistöllä ei ole välitöntä vaaraa. Rajavartiolaitoksella on tarvittaessa valmius miehistön nopeaan evakuointiin alukselta.

Meripelastusjohtaja Tommi Karppi kertoi iltapäivällä kello 15 jälkeen, että paikalle ollaan toimittamassa suurtehopumppuja.

— Pumppukalusto toimitetaan joko puolustusvoimien tai Merivartioston omalla helikopterilla. Helikopteri on jo käynyt kuvaamassa alusta yläpuolelta, joten tiedämme millainen tilanne paikalla on.

Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopterin lisäksi tehtävään hälytettiin ensimmäisenä lähimpänä ollut Arctian Oy:n jäänmurtaja Nordica, ja vartiolaiva Tursas.

Tyhjillään ollut rahtialus oli matkalla Pietariin.

Rajavartiolaitos

Ei epäilyä karilleajosta

Alukselta on ilmoitettu, että konehuoneen ovet ovat tiiviisti kiinni eikä konehuoneesta pääse vettä muualle.

Aluksen oman ilmoituksen mukaan vesi konehuoneeseen tulee merivesikaivosta. Tässä vaiheessa ei ole epäilyä aluksen karilleajosta.

Rajavartiolaitoksen meripelastuslohkokeskus sai hätäilmoituksen vuodosta kello 12.41.

Rajavartiolaitos

Aluksen hinausta selvitetään

Torstaina kello 20 aikaan Merivartiostosta kerrottiin aluksen tilan olevan edelleen vakaa.

Tommi Karpin mukaan myös ensimmäinen erä pumppukalustoa oli toimitettu paikalle meripelastushelikopterilla.

— Kalusto on siirretty onnettomuuspaikalle siltä varalta, että aluksen tila heikkenee. Veden pumppaamista konehuoneesta ei kuitenkaan aloiteta, ellei muita vuotokohtia ilmene.

Rahtialuksen miehistöä ei myöskään aiota evakuoida, mikäli aluksen tilanne jatkuu vakaana. Karpin mukaan rajavartiosto pitää yhä yllä nopean evakuoinnin valmiutta.

Torstai-iltana evakuointivalmiudessa olivat Merivartioston ja puolustusvoimien helikopterit sekä Viron meripelastuskopteri. Lisäksi onnettomuuspaikalla johtotehtäviä hoitavalle vartiolaiva Tursakselle oli siirretty Kymenlaakson pelastuslaitoksen henkilöstöä ja kalustoa.

Rahtialus Glory Hongkongin varustamo selvittää parhaillaan aluksen hinaamista turvasatamaan. Tarkoituksena on sopia hinauksesta kaupallisen toimijan kanssa. Karppinen arvoi, että pelastushinaaja saataneen paikalle perjantaina.

Juttua päivitetty 8.3. kello 16.34: Lisätty tieto, että aluksen ilmoituksen mukaan vesi tulle konehuoneeseen merivesikaivosta, eikä karilleajoa epäillä.
Juttua päivitetty 8.3. kello 20.22. Lisättu jutun viimeinen kappale, jossa kerrotaan aluksen tilan säilyneen vakaana, ja että alus pyritään hinaamaan satamaan perjantaina. Lisätty myös Merivartioston twitter-tilillä jaettuja kuvia.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.