Kotkan tierahat jonotuslistalle – ”Lähimmän viiden vuoden aikana hankkeet eivät lähde liikkeelle”

Kotkassa odottaa toteuttamistaan kaksi suurta tiehanketta: Kotkan sisääntulotien eli Hyväntuulentien parantaminen ja Merituulentien parantaminen.

Euroissa mitattuna hankkeet ovat samaa suuruusluokkaa, mutta Hyväntuulentie on kiireellisyysjärjestyksessä edellä, niin myös suunnittelussa.

Hyväntuulentien tiesuunnitelma valmistui 2008 ja siitä 2011 annettu hyväksymispäätös on lainvoimainen. Hyväksymispäätöstä on jatkettu vuoden 2020 loppuun asti.

Merituulentiestä on laadittu yleissuunnitelma, joka on juuri lähdössä lausunnoille ja asetetaan yleisön nähtäville. Yleissuunnitelma on periaateratkaisu siitä, mitä tullaan tekemään. Yleissuunnitelmaa seuraavat tarkemmat tie- ja rakennussuunnitelmat.

Ainakaan tämän eduskuntakauden aikana rahaa Kotkan hankkeisiin ei ole luvassa.

— Lähimmän viiden vuoden aikana hankkeet eivät lähde liikkeelle, vaikka kunnostamisen tarpeet lisääntyvät ja hyviä perusteluja tulee lisää, arvioi projektipäällikkö Juha Laamanen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Laamasen mukaan jätti-investointi E18-moottoritiehen Koskenkylästä Kotkaan ja Kotkan erillishanke saattavat hillitä valtion haluja investoida vähään aikaan Kotkan tiehankkeisiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.