Mitä kaikkea Kantasatamaan halutaan? Sitä kysytään paitsi alueen toimijoilta, myös Kotkan asukkailta

Kantasatama-ohjelma valmistuu syksyksi.

Raimo Eerola

Kotkan Kantasatamaan ollaan toteuttamassa merkittäviä rakennusprojekteja. Kantasatama-ohjelmalla luodaan toimijoille laaditaan yhteistä näkemystä Kantasatama-alueen tavoitteista.
Kotkan Kantasatamaan ollaan toteuttamassa merkittäviä rakennusprojekteja. Kantasatama-ohjelmalla luodaan toimijoille laaditaan yhteistä näkemystä Kantasatama-alueen tavoitteista.

Kotkan kaupunkistrategiaan liittyvää Kantasatama-ohjelmaa on koronasta johtuneen tauon jälkeen työstetty eteenpäin yhdessä Kotkan kaupunginvaltuuston kanssa.

Kantasatamaan ollaan tekemässä merkittäviä rakennusinvestointeja, sillä alueelle on suunnitteilla muiden muassa Tapahtumakeskus Venda ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampus.

Kotkan kaupungin kehitysjohtaja Terhi Lindholmin mukaan koko alueen mahdollisimman tehokas toteutuminen edellyttää kuitenkin kaikkien alueiden toimijoiden yhteistä näkemystä Kantasataman tavoitteista, visiosta ja strategiasta.

– Alueen toimijoiden ja kaupungin eri toimialojen lisäksi yhteisen Kantasataman tekemiseen halutaan osallistaa myös Kotkan asukkaat, Lindholm toteaa.

Sitoutuminen on olennaista

Tekeillä olevan Kantasatama-ohjelman tarkoitus on toimia suunnittelukäsikirjana Kantasatama-alueen kokonaisvaltaisessa kehittämisessä. Ohjelma kokoaa sovitut periaatteet yhteen, ohjaa valintoja ja tukee budjetointia.

– Toimijoiden sitoutuminen yhdessä tekemiseen on olennaista, että Kantasatamasta syntyy vetovoimainen alue, mikä tarjoaa kaupunkilaisille ja myös Kotkassa vieraileville jotakin uutta ja kiinnostavaa, Lindholm sanoo.

– Kantasatamaan tuleviin rakennuksiin sijoitetaan kymmeniä miljoonia euroja, mihin verrattuna panostus eri kokonaisuuksien ja toimijoiden yhteen sitomiseen on varsin vähäinen, mutta sitäkin merkittävämpi.

Seuraava työpaja on tarkoitus pitää Kantasataman eri toimijoiden kesken ja Kantasatama-ohjelman on määrä valmistua vielä tulevan syksyn aikana.

Juttua muokattu klo 14.50: Muokattu otsikkoa ja ingressiä.

Uusimmat uutiset