KTP pestasi Cedric Latimerin — ”Urheilullinen pelaaja, jolla on taito tehdä koreja”

Jukka Lehtoranta

Cedric Latimer (keskellä) pelasi Kouvojen riveissä liigakauden 2015—16 alussa.
Cedric Latimer (keskellä) pelasi Kouvojen riveissä liigakauden 2015—16 alussa.

KTP-Basket on tehnyt viidennen pelaajasopimuksen ensi kauden korisliigajoukkueeseensa. KTP:n paidan pukee ylleen paljon kiertänyt Cedric Latimer, 29. Hän pelasi viime kauden Torpan Pojissa 1-divisioona A:ssa 13,2 pisteen keskiarvolla.

— Hän on meille merkittävä vahvistus, ja oikean kokoinen pelaaja nelospaikalle, KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström sanoi.

Latimer on 198-senttinen ja 100-kiloinen iso laitahyökkääjä. Hän on pelannut Korisliigaa yhteensä neljän kauden ajan Lahdessa, Uudessakaupungissa ja viimeksi Lapualla kaudella 2013—14. Hänen tilastokeskiarvonsa liigakausilla ovat 11,6 pistettä ja 5,2 levypalloa.

— Cedu on urheilullinen kolmos-nelospaikan pelaaja, jolla on taito tehdä koreja hyvällä itseluottamuksella, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus luonnehti tulokasta.

Cedric Latimer on entisen SM-sarjapelaajan Erwin Latimerin poika ja Suomen kansalainen. Kotkassakin hyvin tunnettu isä-Latimer oli 1970-luvulla ensimmäisiä Suomeen saapuneita amerikkalaispelaajia. Hän voitti SM-sarjan korikuninkuuden kaudella 1977—78 Hyvinkään Tahkon pelaajana ja Suomen mestaruuden Hongassa vuotta myöhemmin.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta