Remonttivaikeudet jatkuvat — Kotkan Maretarium avataan ilman Itämeri-allasta

Marraskuun lopussa alkanut remontti sujui aluksi hyvin.

Raimo Eerola

Brittiläisen Aquarium Technology Ltd:n miehet rakensivat remontissa Itämeri-altaaseen täysin uuden sisustuksen.
Brittiläisen Aquarium Technology Ltd:n miehet rakensivat remontissa Itämeri-altaaseen täysin uuden sisustuksen.

Kotkan Maretarium avataan tämän viikon lauantaina eli 16. helmikuuta, mutta ilman Itämeri-allasta.

Vuonna 2002 avautuneessa yleisöakvaariossa alkoi mittava remontti viime vuoden marraskuussa. Työn oli määrä valmistua vuodenvaihteeseen mennessä, joskin remontin venymiseen parilla viikolla oli varauduttu.

Kymen Sanomat julkaisi ensimmäisen jutun remontista lokakuun lopussa. Tuolloin Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkonen kertoi, että pahiten rapistuneita ovat suurin Itämeri-allas sekä Kymijoki-altaat.

Joulukuun alussa kaikki oli vielä hyvin

Kymen Sanomat käsitteli remonttia toistamiseen joulukuun alussa. Projektipäällikkö Darren Trent Aquarium Technology Ltd:stä kertoi töiden sujuneen hyvin. Brittifirma on sama, joka vuonna 2002 rakensi altaat.

Tuolloin myös Sari Saukkonen kertoi suuren kunnostuksen edenneen suunnitelmien mukaan.

— Purkutöiden aikana ei ole tullut eteen mitään sellaista, joka viivyttäisi remontin aikataulua. Tavoite on, että Maretarium avataan yleisölle 1. tammikuuta kello 10. Budjetissakin on pysytty, kertoi Saukkonen.

Ari Hansen

Itämeri-allas on ollut Maretariumin näyttävin vetonaula.

Juuri joulun alla ilmaantui ongelmia

Joulukuun loppupäivinä Maretariumilla oli toisenlaista kerrottavaa. Remontin loppuvaiheessa oli ilmennyt ongelmia, joiden vuoksi avaamista siirrettiin ainakin tammikuun puoliväliin. Ongelmat liittyivät nimenomaan Itämeri-altaaseen: siinä oli ilmennyt vuoto jouluaaton aattona, kun allasta oli ryhdytty täyttämään.

— Ensimmäisenä on yritettävä löytää, mistä vuoto tai vuodot tulevat. Se on haastavaa, sillä vesi voi tulla ulos ihan eri kohdasta, kuin missä varsinainen ongelma on. Ennen remonttia allas oli täysin pitävä, miksi se nyt vuotaa, kun vanhat silikonit on uusittu, Sari Saukkonen pohti tuolloin.

Tammikuussa saapui synkkä tiedote

Tammikuun loppupuolella viestit Maretariumista olivat yhä synkkiä. Altaan kerrottiin vuotavan yhä useammasta kohdasta, ja Maretariumin sanottiin avautuvan aikaisintaan helmikuun puolivälissä.

— Tämä on meille raskas isku, joudumme perumaan sovittuja tapahtumia ja markkinointitoimenpiteitä. Osa henkilökunnasta tulee pitämään ennakkoon osan ensi kesän lomistaan. Kesäksi palkkaamme viime vuosia vähemmän kesätyöntekijöitä ja näin voimme saada säästöjä kustannuksissa, Sari Saukkonen totesi tiedotteessa.

Tänään tiistaina Maretarium lähetti kutsun tiedotustilaisuuteen. Kutsusta kävi ilmi, että Maretarium avataan ilman Itämeri-allasta. Lisää aiheesta tiedotetaan torstaina.

Luetuimmat