Meripäivien loppusiivous ja purku käynnistyivät — maanantaina saapuvat seuraavat risteilyvieraat

Sari Tauru

Meripäivät on sitten pidetty. Alueen siivous käynnistyy juuri.
Meripäivät on sitten pidetty. Alueen siivous käynnistyy juuri.

Meripäivät ja Tall Ships Races jättävät Kantasataman yhtä tehokkaasti kuin tulivatkin.

— Kun Meripäiväalue on suljettu kello 18 kiivas purkaminen käynnistyy välittömästi. Sunnuntai-illan ja maanantain vastaisen yön aikana alue on pääosin purettu ja siistitty.

— Tietysti tapahtuman rakenteita, kuten aitoja, puretaan vielä maanantaina ja tiistaina, kertoo Meripäivien ohjelmapäällikkö ja vastaava tuottaja Tiina Salonen.

Salonen uskoo, että tapahtuma pystyy vastaamaan risteilymatkailuliikennettä koordinoivan Petra Cranstonin toiveeseen, että kaupunki pystyisi siistinä vastaanottamaan maanantaina sinne saapuvat uudet risteilijävieraat.

Tiina Salosen mukaan olisi ollut hienoa, mikäli Meripäivien antia olisi ollut tarjoilla vielä maanantaina tuleville risteilijävieraille.

— Mutta Suomi on kesätapahtumien luvattu maa, osa meidän yhteistyökumppaneista siirtyy Turkuun missä käynnistyy nelipäiväinen Tall Ships Races —tapahtuma torstaina.

Toimijat vastaavat Meripäivillä omien jälkiensä siivoamisesta.

— Yöllä lakaisukoneet ajavat kaupungin katuja ja KTP ry:n väen siivouspartio vastaa alueiden läpikäynnistä. Uskon, että se on riittävää maanantaita ajatellen.

Muutamassa päivässä Meripäivien kaikki jäljet ovat kaupungista poissa.

— Tätä tavoitellaan, Tiina Salonen sanoo.

Kymenlaakson jäte on aiemmin ilmoittanut, että Meripäivät tuo muutoksia jäteastioiden tyhjennyspäiviin Kotkansaarella, koska tapahtuman vuoksi keskustassa on ajokieltoja, jotka koskevat myös jäteautoja.

Jätteenkuljetuksissa saattaa lisäksi olla viivästyksiä Meripäivien jälkeisellä viikolla. Kuljetuksia kuormittavat silloin etenkin keskustaan kertyneet, normaalia suuremmat jätemäärät.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.