Nyt se on virallista — Outlet-kylä Zsar avataan Vaalimaalla 29. marraskuuta

Zsar Outlet Village valmistuu aikataulussa, Zsar Oy:sta kerrotaan. Ostoskylään on nimitetty myös uusi johtaja, joka on työskennellyt viimeksi Lähi-idässä toimivan muotikauppaketjun Salam Studio & Stores -liiketoimintajohtajana.

Linda Varoma

Zsar Outlet Villagen rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa, joten avajaisia päästään viettämään marraskuun 29. päivänä.
Zsar Outlet Villagen rakennustyöt ovat edenneet aikataulussa, joten avajaisia päästään viettämään marraskuun 29. päivänä.

Zsar Outlet Village -ostoskylän virallisia avajaisia vietetään torstaina marraskuun 29. päivänä Vaalimaalla. Zsar Oy:n mukaan ostoskylän työt ovat edenneet aikataulussa ja ensimmäinen vaihe avautuu siten suunnitellusti joulumarkkinoille.

Zsar Outlet Villagen johtajaksi on nimitetty eteläafrikkalainen Michael Cockcroft. Hän siirtyy ostoskylän johtajaksi Lähi-idästä, jossa hän on työskennellyt Qatarissa, Arabiemiraateissa, Jordaniassa ja Omanissa toimivan Salam Studio & Stores -muotikauppaketjun liiketoimintajohtajana.

Kymmenkunta

muuta henkilöä

Cockcroftin lisäksi Zsarin palvelukseen tulee päätoimisesti kymmenkunta henkilöä, jotka hoitavat ostoskylän vuokralaissuhteita, markkinointia, asiakas- ja matkailupalvelua sekä kiinteistön ylläpitoa ja huoltoa.

Ensimmäisessä rakennusvaiheessa Zsariin tulee 65 pääasiassa kansainvälistä muodin, kauneuden ja kodin merkkiä omilla liikkeillään. Yhtiön mukaan vuokralaisiksi ovat tulossa muun muassa Adidas, Armani, Bagatt, Braccialini, Ecco, Flavio Castellani, Guess, Hugo Boss, Iceberg, Le Creuset, Lindt, Reima, Roberto Cavalli ja Skechers. Outlet-kylän periaate on, että merkkituotteet ovat myynnissä 30-70 prosenttia normaalihintoja edullisemmin.

Zsarin ensimmäisen vaiheen tiloista on vuokrattu tällä hetkellä noin 70 prosenttia.

Ykkösvaiheen arvo

noin 40 miljoonaa

Zsarin ykkösvaiheen investoinnin arvo on noin 40 miljoonaa euroa. Hankkeen päärahoittajina toimii joukko suomalaisia yksityishenkilöitä ja pääomasijoittajia, Suomen Teollisuussijoitus Tesi sekä Oma Säästöpankki. Lisäksi vuokralaisiksi tulevat kansainväliset brändit investoivat omien myymälätilojensa perustamiseen yhteensä 15-20 miljoonaa euroa. Zsarin liikkeet ja ravintolat työllistävät ensimmäisessä vaiheessa lähes 400 työntekijää. Yhtiön mukaan ostoskylään odotetaan ensimmäisen vuoden aikana noin 1,5 miljoonaa kävijää.

Ensimmäisen vaiheen valmistumisen jälkeen käynnistyy ostoskylän toisen vaiheen markkinointi ja rakentaminen. Marraskuun lopulla avattavassa ensimmäisessä vaiheessa käytössä on noin 12 000 neliötä tilaa. Toisen vaiheen valmistuttua tilaa on yhteensä noin 20 000 neliötä ja liikkeitä on noin 120.