Kotkassa torstaina konsertoiva Steve ’n’ Seagulls ei aio astua haravaan — Katso yhtyeen uusi video!

Jaakko Manninen Photography

Steve 'n' Seagulls esiintyy Kotkan konserttitalossa torstaina 19. lokakuuta.
Steve 'n' Seagulls esiintyy Kotkan konserttitalossa torstaina 19. lokakuuta.

26 valloitettua maata, neljä Yhdysvaltojen kiertuetta ja Billboardin Bluegrass-listan kolmos- ja ykkössijat. Suomalainen kantriyhtye Steve ’n’ Seagulls niittää mainetta maailmalla.

Hevi- ja metalliklassikoista bluegrass-versioita tekevä bändi on noussut ilmiöksi etenkin sosiaalisessa mediassa. Yhtyeen tulkinta AC/DC:n Thunderstruck-biisistä on kerännyt YouTubessa jo lähes 48 miljoonaa katselukertaa.

Steve ’n’ Seagullsin laulaja-kitaristi Remmel, tuliko menestys bändille yllätyksenä?

— Yhtye alkoi neljän muun jäsenemme sivuprojektina vuonna 2010. Minä liityin joukkoon neljä vuotta sitten. Olimme esiintyneet jonkin verran Suomessa, kun keksimme tehdä keikkamyyjille avustusmateriaaliksi muutaman videon. Kesällä 2014 YouTubessa julkaistu The Trooper alkoi heti levitä Iron Maiden -fanisivuille. Kolmas videomme, Thunderstruck, levisi jo tosi laajalle. Yhtäkkiä aloimme saada yhteydenottoja muun muassa amerikkalaisilta gospelkirkoilta. Julkisuus tuli täysin puskista.

Mistä saitte idean yhdistää metallimusiikin ja bluegrassin?

— Suurin osa meistä on soittanut tai ainakin kuunnellut metallimusiikkia. Metallibiisit ja niiden riffit ovat hyvin sovitettavissa banjolle, mandoliinille, kontrabassolle ja akustiselle kitaralle, jotka ovat perinteisiä bluegrass-soittimia. Genren ulkopuolelta olemme tuoneet mukaan haitarin, rummut, huilun, balalaikan ja kanteleen. Puolivahingossa olemme sekoittaneet bluegrassiin rockia sekä suomalaista ja slaavilaista kansanmusiikkia. Yksi bändin jutuista on kokeilla uusia soittimia.

Onko Steve ’n’ Seagulls huumoribändi?

— Pidämme hauskaa musiikin avulla. Silti livevetomme eivät ole haravaan astumisia. Panostamme siihen, että soitamme hyvin ja kuulostamme hyvältä. Livesoundista kiitos menee äänimiehellemme Ministerille. Emme keljuile kappaleiden alkuperäisille esittäjille, vaan meillä on suuri kunnioitus heitä kohtaan.

Bluegrassia voisi kutsua amerikkalaiseksi kansanmusiikiksi. Miten teidät on otettu Yhdysvalloissa vastaan?

— Sekasotkumme kiinnostaa siellä kovasti. Jäämme usein keikan jälkeen ihmisten kanssa juttelemaan ja vaihtamaan kulttuurikokemuksia. Monet ovat yllättyneitä, että olemme Suomesta.

Kaksi edellistä albumianne nousivat Yhdysvalloissa Billboard-listalle. Aiheuttaako tämä paineita kolmannelle levylle?

— Toki edellisten levyjen menestys tuo tiettyjä paineita, mutta teemme edelleen sitä, mikä tuntuu meistä hyvältä ja luonnolliselta. Seuraava albumimme ilmestyy vapun tienoilla 2018. Siihen olemme treenanneet biisejä vieläkin enemmän. Uudella levyllä on myös 2—3 omaa kappalettamme sekä lisää uusia instrumentteja.

Musiikkivideonne on kuvattu suomalaisissa maalaismaisemissa. Oletteko aidosti maalta kotoisin?

— Olen kotoisin Iisalmesta ja asun nykyisin maalla 12 kilometrin päässä Iisalmen keskustasta. Kuopiolaislähtöinen rumpalimme Puikkonen on ainoa kaupunkilaispoika. Suurin osa videoistamme on kuvattu haitaristimme kotitilalla Hankasalmella tai sen lähettyvillä. Paikat ovat autenttisia, kuten myös tilan pajalta löytynyt alasin, jota käytimme Thunderstruck-biisissä. Jostain syystä se soi H-sävelessä, joka sopi kappaleeseen loistavasti.

Yhtyeen nimi on suora viittaus amerikkalaiseen näyttelijä Steven Seagaliin. Onko nimi vitsi, vai oletteko hänen fanejaan?

— Emme voi ottaa kunniaa nimestä, sillä sen keksi banjonsoittajamme tyttöystävä. Me olemme viettäneet 1990-luvulla teinivuosiamme katsoen Steven Seagalin elokuvia. Varmasti näyttelijällä on paikka meidän sydämissämme.

Steve ’n’ Seagulls Kotkan konserttitalossa torstaina 19. lokakuuta. Katso yhtyeen versio Metallican Sad But True -kappaleesta

täältä

.

Steve ’n’ Seagulls

Vuonna 2010 perustettu suomalainen kantriyhtye.

Bändi esittää bluegrass-versioita hevi- ja metalliklassikoista.

Jäsenet: Remmel (mandoliini, kitara, laulu), Herman (banjo), Pukki (kontrabasso), Hiltunen (haitari), Puikkonen (lyömäsoittimet).

Julkaissut kaksi albumia: Farm Machine (2015) ja Brothers in Farms (2016).

Lue lisää: www.stevenseagulls.com

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.