Huumemies lähti autolla pakoon Kotkassa — Välillä mentiin keskikorokkeiden yli, toistasataa ja myös vastaantulevien kaistaa

Koira haistoi miehet näiden hylkäämän pakoauton läheltä.

Tuija Pauhu

Huumemies lähti autolla pakoon Kotkassa — Välillä mentiin keskikorokkeiden yli, toistasataa ja myös vastaantulevien kaistaa

Poliisipartio päätti perjantaina vähän ennen neljää iltapäivällä pysäyttää henkilöauton Kotkan Hyväntuulentiellä.

Pysäytysvalo ja sireeni saivat kyseisen auton kuljettajan kiihdyttämään välittömästi pakoon.

Hän ajoi tien keskikorokkeen yli vastaantulevien kaistalle, ja vastaantulijat joutuivat väistämään.

Hyväntuulentieltä auto kääntyi Huumantielle ja edelleen Kyminlinnantielle.

Kyminlinnantiellä pakoauton nopeus oli yli 100 km/h, ja Kyminlinnantien ja Kyminsuuntien risteyksessä auto meni keskikorokkeen vasemmalta puolelta vastaantulevien kaistaa ja vastaantulijat joutuivat väistämään pientareelle.

Kyminlinnantieltä auto kääntyi Ahlströmintielle ja edelleen moottoritielle. Moottoritiellä nopeutta oli yli 150 km/h.

Moottoritieltä auto kääntyi Mussalontielle ja edelleen Sutelantielle. Sutelantiellä auto kääntyi ympäri ja lähti kohti Pyhtäätä ja poliisipartio putosi perästä.

Auto löytyi myöhemmin Pyhtäältä sivullisten havaintojen perusteella. Poliisikoira jäljitti auton löytöpaikan läheisyydestä vuonna 1986 ja 1995 syntyneet miehet.

Toisen miehen hallusta löytyi huomattava määrä huumeeksi epäiltyä ainetta.

Molemmat otettiin kiinni ja vietiin Kotkan poliisiasemalle. Poliisi epäilee toista miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta ja toista miestä huumausainerikoksesta.